Hur var det nu man gjorde? : fiffiga färdigheter för fritidsfröknar med flera
Format
Spiral
Språk
Svenska
Antal sidor
65
Utgivningsdatum
2008-09-29
Upplaga
1
Förlag
Förlag Gafleau
Dimensioner
298 x 213 x 6 mm
Vikt
320 g
SAB
P.09
ISBN
9789197777803
Hur var det nu man gjorde? : fiffiga färdigheter för fritidsfröknar med flera

Hur var det nu man gjorde? : fiffiga färdigheter för fritidsfröknar med flera

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Spiral Svenska, 2008-09-29
117
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Jag heter Hanna Cederholm och är bland annat utbildad fritidspedagog. Jag har dessutom ett stort intresse för allehanda kreativa aktiviteter, vilket har gjort att jag genom åren har samlat på mig en hel del kunskaper och färdigheter. Nu kan jag inte längre minnas var jag lärt mig vad men det allra mesta har jag fått visat för mig av någon annan och en hel del har funnits med mig ända sedan jag själv var barn och gick på fritids. Som praktikant, studerande och anställd har jag ofta fått visa det jag kunnat för både barn och vuxna. Men det är inte alltid jag funnits kvar så länge att vi hunnit med den repetition som är nödvändig för ett varaktigt lärande. Därför fick jag idén att samla alla dessa mina kunskaper i en bok.
Visst finns det många pysselböcker redan men det jag saknat som pedagog har varit en enkel bok med tydliga introduktioner till en bredd av aktiviteter. Ofta är de böcker som finns begränsade till ett visst material eller en viss teknik och de blir då lätt så avancerade och tjusiga att man som (stressad?) novis ger upp vid blotta åsynen. Mitt i en larmande barngrupp behövs något som ger en snabb överblick och som gärna även kan förstås av barnen själva. Dessutom underlättar det om man bara behöver enkla material. Detta har varit målsättningen med denna bok. Hoppas att den kommer till flitig användning och blir till en inspiration för vidare kreationer. De aktiviteter som finns medtagna här passar för en bredd av åldrar. Jag har medvetet inte satt ut någon rekommenderad ålder eftersom det kan fungera begränsande. Barn är så olika. Något som en åttaåring kan tycka är jättesvårt, kan en annan femåring klara med lätthet. Ofta förvånas jag över barns läraktighet! Pröva er fram och känn er fria att experimentera. Jag tar tacksamt emot synpunkter, frågor eller förslag till kompletteringar!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hur var det nu man gjorde? : fiffiga färdigheter för fritidsfröknar med flera
 2. +
 3. Stickade Maträtter - Stickbeskrivningar till ett tiotal rätter med tillbehör

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stickade Maträtter - Stickbeskrivningar till et... av Hanna Cederholm (häftad).

Köp båda 2 för 155 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hur var det nu man gjorde? : fiffiga färdigheter för fritidsfröknar med flera. Sätt ditt betyg »
 1. Besviken...
  Pedagogen, 17 november 2014

  Lite tips för mycket pengar. Kändes som att man "piffat upp" gamla tips genom att plasta in kopior och gjort en spiralbok. Tråkigt....

 2. Enkel men rolig !
  Lena Borgljung, 10 november 2014

  Hur var det man gjorde ?
  En enkel men rolig "bok" / häfte. Kul att minnas tillbaka om vad man gjorde som barn, men också att få hjälp att komma ihåg hur man gjorde. Perfekt bok inte bara för fritidsfröknar, dagispersonal......utan även farmor/mormor får tips och idéer för pyssel med barnbarnen.
  Lena Borgljung

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Hur var det nu man gjorde? : fiffiga färd...