Tofvehult : drömmen om ett kafé (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2009-05-22
Förlag
FranzenWiberg Förlag
Medarbetare
Franzén, Kristina (form) / Franzén, Johnny (foto)
Dimensioner
210 x 171 x 14 mm
Vikt
380 g
SAB
Qcae
ISBN
9789197787710
Tofvehult : drömmen om ett kafé (häftad)

Tofvehult : drömmen om ett kafé

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2009-05-22

Slutsåld

Tofvehult - Drömmen om ett kafé är en bok fylld av lantliga bilder och ett 60-tal härliga recept från välbesökta och omtyckta Tofvehults kafé.
Boken inspirerar till och uppmuntrar alla att följa sitt hjärta. Vi får läsa om hur författaren Lena Göransson lämnade sin framgångsrika karriär som internationell fotomodell - för ett enklare liv på den småländska landsbygden. Trots omgivningens förmaningar köpte hon och hennes man släktgården i Tovehult där de slog upp dörrarna till ett kafé.

Att äta fikabröd och matbröd med riktiga råvaror ger en härlig smakupplevelse. På Tofvehult följer man årstiderna och smaksätter bakverken med vad som för tillfället finns att tillgå. Så långt det är möjligt används lokala råvaror, och ofta hämtas äggen från granngården och bären och frukterna till kakan i den egna trädgården. På samma sätt är boken uppbyggd med en kapitel-indelning efter högtider, årstider och naturens växlingar.

Recepten bygger på klassiska recept kryddade med stundens ingivelse. Läsaren får tips som avdramatiserar bakningen och uppmuntras till att ta "vad som finns hemma", våga byta ut ingredienser och experimentera. Att baka ska vara roligt och njutbart.

Bokens författare, Lena Göransson, har ett förflutet som internationell fotomodell. Med inspiration från möten och kafébesök världen runt tog idén om att driva eget kafé form.
För tio år sedan slog Tofvehults kafé upp dörrarna och har sedan dess utvecklats till ett
populärt besöksmål. Verksamheten har under dessa år uppmärksammats i såväl lokal, regional som nationell media. Idag föreläser Lena om "Att våga följa sina drömmar".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Tofvehult : drömmen om ett kafé. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. underhållande, personligt och underbara recept
  Colomba, 23 juli 2018

  Vackra jordnära Lena delar med sig av hennes familjeliv , släkthistoria och många riktigt goda recept som gör att det vattnar i munnen för varje recept. Och bild....Boken fick en Gourmand Award, välförtjänt

 2. En jättemysig bakbok! Härliga recept som jag bakar...
  Ingegerd Kinnander, 22 oktober 2013

  En jättemysig bakbok! Härliga recept som jag bakar efter om och om igen... Har gjort succé både hemma och på jobbet med alla goda kakor. Flera har också köpt boken.

 3. Många fantastiska recept, som jag kommer testa...
  Inga-Lill Sjöberg, 30 maj 2013

  Många fantastiska recept, som jag kommer testa framöver. Bilderna i boken är underbara. Trevligt att kunna läsa om författaren ovh hennes liv.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Lena Göransson

 • Backen wie in Bullerbü - Kinderleichte Rezepte aus Schweden

  Lena Göransson

  Das Backbuch für alle, die leckere Muffins, Kekse und Kuchen lieben! Kinderleichte Rezepte mit Zutaten, die man (fast) alle in der Küche vorrätig hat, Schritt für Schritt erklärt und einfach nachzumachen. Damit können...