Thurneman: ockultist och seriemördare (Salaligan) (Den Magiska Cirkeln) (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2013-11-19
Upplaga
1
Förlag
Alruna
Dimensioner
246 x 173 x 20 mm
Vikt
438 g
ISBN
9789197788120
Thurneman: ockultist och seriemördare (Salaligan) (Den Magiska Cirkeln) (inbunden)

Thurneman: ockultist och seriemördare (Salaligan) (Den Magiska Cirkeln)

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-11-19
229
 • Skickas inom 10-15 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
På 1930-talet hemsöktes staden Sala med omnejd av en rad brutala rånmord i vilka offren sköts till döds och i vissa fall gasades ihjäl. Bakom morden låg organisationen Den Magiska Cirkeln eller Salaligan som massmedia kom att kalla den. Ledare för Den Magiska Cirkeln var ockultisten och seriemördaren Sigvard Thurneman som sade sig ha kontakt med krafter från andra världar vilka beordrade honom att utföra morden.

Åtskilliga böcker och tidningsartiklar har skrivits om Thurneman och hans mystiska organisation under årens lopp. Gemensamt för dessa är att de enbart har varit inriktade på Thurnemans kriminella verksamhet och helt avfärdat hans ockulta och andliga ideologi som "pseudoreligion". Thurneman: ockultist och seriemördare är den första boken om Thurneman som ger en omfattande initierad djupanalys av de andliga läror om hypnos, kundalini-yoga och advaita vedanta vilka Thurneman anammat och som inspirerade honom till att utföra en serie mord.

Boken ger även beskrivningar av de olika morden och visar på hur åtminstone det första i serien var inspirerat av ett uppmärksammat mordfall i USA. Dessutom påvisas en tidigare mindre känd koppling mellan Thurneman och en spion från Tredje rikets underrättelsetjänst.

Berättelsen om Thurneman illustreras av ett rikt bildmaterial varav flera bilder aldrig tidigare har publicerats.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Thurneman: ockultist och seriemördare (Salaligan) (Den Magiska Cirkeln)
 2. +
 3. Jack uppsprättaren : världens första bok om seriemördaren Jack the Ripper

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jack uppsprättaren : världens första bok om ser... av Ansgarius Svensen (häftad).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Thurneman: ockultist och seriemördare (Salaligan) (Den Magiska Cirkeln). Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tar upp Thurnemans essoterism

  Boken var bra för den gick in på thurnemans ockultism. Den kan vara lite svårt för de som är o insatta i ockultismen när boken exempelvis nämner ONA utan att ge någon närmare förklaring till vad denna order är för något så man måste ha lite förkunskaper. Det har inte skrivits så många böcker som lägger fokus på Thurneman som ockultist och man vet väll inte heller så mycket vad han höll på med. Det hade dock varit intressant om man gått in på mer vad det var för böcker Thurneman läste? Jag tro... Läs hela recensionen

 2. Köp boken själv!

  Vill du ha en riktigt bra bok som lyfter fram fakta utan att kännas tungläst så är detta en perfekt bok för dig.
  Jag kunde inte sluta läsa boken när jag väl öppnat den ☺
  Jag vill tacka författaren till denna bok som gett en intressantare, mer djupgående bild av Thurneman och hans liv. -Jane

Visa alla 2 recensioner