Marken (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage (Board book)
Språk
Svenska
Antal sidor
115
Utgivningsdatum
2012-10-26
Upplaga
900
Förlag
10tal Bok
Översättare
Stewe Claeson
Originaltitel
Marken - et digt
Dimensioner
190 x 155 x 10 mm
Vikt
247 g
SAB
Hce.03
ISBN
9789197811354
Marken (kartonnage)

Marken

Kartonnage Svenska, 2012-10-26
179
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vilken är kollektivets röst i individualismens tidevarv? Hur formas den? Vad ockuperas den av? I Martin Glaz Serups diktsamling Marken utsägs det som vårt kollektiva undermedvetna går och bär på, medan allting handlar om annat.

MARKEN, av författaren själv kallad "allas självbiografi" är en dikt, en plats och ett konstverk, en karaktär och en modern roman. Texterna i diktsamlingen blev ursprungligen utställda på gallerier i Århus och Los Angeles, för att 2010 ges ut som bok i Danmark. Marken är också ett provokativt, sorgligt och roligt diktdokument över en självupptagen samtid med en undertryckt hybris, ett marknadsanpassat medvetande, skamsna tillkortakommanden och en passionerad längtan efter oanständighet.

MARTIN GLAZ SERUP, född 1978, har sedan debuten 2002 med diktboken Shylas ansigt utgivit sju diktsamlingar och sju barnböcker. Han är medgrundare av den litterära kollektivbloggen Promenaden samt portalen Litlive, ett nordiskt nätmagasin för litterär kritik. Serup, en dansk arvtagare till den amerikanska L-A-N-G-U-A-G-E-skolan, arbetar konceptuellt, tvärnordiskt och gärna via nätet. 2006 mottog han lyrikpriset Michael Strunge-Prisen.

Med Marken introducerar 10TAL Bok Martin Glaz Serups originella författarskap för en svensk publik. Stewe Claseon har översatt och UKON har skrivit efterord.

"Glaz Serup har skrivit en smart och underhållande text som både väcker igenkänningsskratt och sätter samhälls- och självkritiska myror i ens huvud. "Marken" må framstå som rörande mänsklig, men först och främst är den ett stycke litteratur som inte riktigt vill hålla sig på sin plats."
Helsingborgs Dagblad

"Det är ingen naturbeskrivande dikt, om nu någon trodde det, utan "marken" skulle kunna bytas ut mot "Envar" eller "Alla", eller kanske rentav "Martin"."
Norrbottens-Kuriren
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Marken
 2. +
 3. Brev i april och andra dikter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brev i april och andra dikter av Inger Christensen (häftad).

Köp båda 2 för 395 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Glaz Serup

 • Om du möter en björn

  Malin Kivelä, Martin Glaz Serup, Linda Bondestam

  Vad ska du göra om du möter en björn i skogen? Springa undan, klättra högt upp eller kanske bara räcka din honungsburk till björnen så fort som möjligt? Alla har någon gång varit på scoutläger, i bärskogen, på utflykt och blivit rädda för att möta...

 • Romerska nätter

  Martin Glaz Serup

  Martin Glaz Serup är poet, barnboksförfattare och kritiker, född 1978 i Köpenhamn. Han debuterade 2002 med Shylas ansigt och har givit ut ytterligare sex diktsamlingar och sju böcker för barn. I det akademiska arbetet Relationel poesi, 2013, disku...