Makt, plast, gift & våra barn (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2014-02-12
Upplaga
1
Förlag
Sarstad Press
Originaltitel
Makt Plast Gift & Våra barn
Medarbetare
Sarstad, Monika (red.)
Dimensioner
165 x 120 x 13 mm
Vikt
284 g
SAB
Ohae
ISBN
9789197814201
Makt, plast, gift & våra barn (häftad)

Makt, plast, gift & våra barn

(31 röster)  |  Läs 7 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-02-12
207
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Makt Plast Gift & Våra barn ger läsaren insikt om kemikaliernas makt över våra liv.

Ethel Forsberg med nio år som generaldirektör för Kemikalieinspektionen beskriver maktspelet inom "Bermudatriangeln" kemi, ekonomi, politik.

Kemiindustrins ekonomiska intressen i vår livsstil är omfattande. Resultatet är att vi dagligen umgås med allt fler syntetiska kemikalier som kan orsaka cancer, skada arvsmassa, ge allergier och störa hormon-system. Vi exponeras vid datorn. När vi äter vår snabbmat, dricker ur plastflaskor. Även när vi lägger oss mellan nya fräscha lakan kan vi få en kemikaliedos för natten.

Med boken följer även en kortkurs hur vi undviker farliga kemikalier. Faktagranskare är professor Åke Bergman, internationellt erkänd miljökemist och redaktör för WHO:s och FN:s rapport State of the science of endocrine disrupting chemicals - 2012.

Makt Plast Gift & Våra barn är en larmsignal för att bryta ett slentrianmässigt förhållande till farliga ämnen
- att bli kemikaliemedveten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Makt, plast, gift & våra barn
 2. +
 3. Försäljning. Metoder, modeller och säljteknik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Försäljning. Metoder, modeller och säljteknik av Roberto Picornell, Anders Torelm (häftad).

Köp båda 2 för 918 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Makt, plast, gift & våra barn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En måstebok för alla som bryr sig!
  Barbro Bragman, 13 juni 2016

  Välskriven och informativ bok som samtidigt är väldigt skrämmande. Den är lättläst och har ett trevligt upplägg. Viktigt att läsa även om man inte har barn då den handlar om alla människor.
  En måstebok för alla som bryr sig om nästa generation!!

 2. Läsvärd bok!
  A. Drevnor, 16 november 2015

  Bra och läsvärd bok. Bra struktur och innehåll. Lätt skriven. Ethel är kritisk och rak i boken och det uppskattar jag. Skapar en medvetenhet kring ämnet kemikalier. Med kunskap kan vi skapa förändring och kanske reparera en del av den skada som vi orsakat på jorden.

 3. Verkligheten
  Ingrid Franzon, 17 juni 2014

  En mycket välskriven och underhållande bok angående verkligheten om hur kemikalier genomsyr vårt land, politiken, industrin, våra hem och liv.

 4. Angeläget innehåll men illa skriven
  Karin, 24 maj 2014

  Ethel Forsberg har mycket intressant att berätta och är trovärdig. Tycker dock hon borde ha tagit hjälp av någon erfaren författare. Själva uppbyggnaden av boken, med dramatiserade små inlägg, är menade att vara medryckande men det känns mest fånigt. Synd, för bokens innehåll är värt att spridas till så många som möjligt.

 5. Informativ!
  Lassarina, 5 maj 2014

  Mycket välskriven och informativ bok som samtidigt är väldigt skrämmande. Den är lättläst och har ett trevligt upplägg. Viktigt att läsa även om man inte har barn då den handlar om alla människor.

 6. Läs den!
  Mimmi, 10 april 2014

  Oerhört viktig bok för alla vare sig man har barn eller inte. Borde delas ut till alla föräldrar på barnavårscentralerna, och även till alla som jobbar med barn. Men alla andra bör också läsa den och begrunda dess innehåll.
  Läs den, ta ansvar och gör skillnad!

 7. Informativ och handlingsinriktad
  Pernilla Holmstedt, 8 april 2014

  Vad gäller saken? Bakgrundsfakta och följder. Riskområden och prioriteringar. Vad kan jag själv göra för att minimera mängden av gifter jag och min familj utsätts för?

Visa alla 7 recensioner