Mountainbike i Sverige : de bästa stigarna och de vackraste vyerna från Riksgränsen i norr till Kullaberg i söder (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2010-03-16
Upplaga
1
Förlag
Calazo Förlag
Medarbetare
Estborn, Pelle (red.) / Olofsson, Richard (form)
Dimensioner
180 x 125 x 25 mm
Vikt
421 g
SAB
Rbfa
ISBN
9789197818131
Vanliga sökord
cykling
Mountainbike i Sverige : de bästa stigarna och de vackraste vyerna från Riksgränsen i norr till Kullaberg i söder (häftad)

Mountainbike i Sverige : de bästa stigarna och de vackraste vyerna från Riksgränsen i norr till Kullaberg i söder

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2010-03-16

Slutsåld

Tanken med det här pionjärarbetet har varit att samla Sveriges bästa XC-cykling och inspirera cyklister runt om i landet till att utforska andra turer än de vanliga hemmastigarna. Från Riksgränsen i norr till Kullaberg i söder beskrivs allt från kända MTB-turer likt Kinnekulle och Rallarvägen till mer okända guldkorn kring till exempel Rörbäcksnäs och Saxnäs. Boken ger tips på vilka områden som är värda en längre resa bara för cyklingens skull och var man finner Sveriges bästa MTB-stig (det är inte den mytomspunna Törnbergs stig utanför Falun kan vi avslöja). Tonvikten ligger på XC med detaljerade turförslag som illustreras med massor av bilder och utförliga kartor. Dessutom beskrivs de största och mest klassiska långloppen för den som är nyfiken på att mäta sig mot andra. Boken omfattar även en genomgång av de aktiva downhill-satsningarna runt om i landet. Helt enkelt en heltäckande bok om MTB i Sverige. Författarna Jonas Sundvall och Fredrik Hjelmstedt har själva cyklat och fotograferat stora delar av innehållet i boken. Till deras hjälp har de även haft redaktören Pelle Estborn. Boken som är på 288 sidor är den 21:a titeln i Calazo Förlags guideboksserie om det svenska friluftslivet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mountainbike i Sverige : de bästa stigarna och de vackraste vyerna från Riksgränsen i norr till Kullaberg i söder. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Helt okej
    Robert , 3 maj 2016

    Täcker inte många stigar i södra Sverige. Samt en stig vi cyklade på kullaberg enligt boken var i vissa delar så långt ifrån vad MTB stig de kunde vara, omöjlig stigningar där vi fick bära cyklarna.

  2. Mtb bibeln.
    Rudolf, 28 januari 2016

    Jag är mycket nöjd med denna lilla mtb bok (bibel). Skulle varit supernöjd om den varit lite större men då kanske den lika lätt att plocka med sig.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Mountainbike i Sverige : de bästa stigarn...