Modingarna och alfabetet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modingarna (del 1)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2014-11-22
Upplaga
1
Förlag
AS förlag
Medarbetare
Salminen, Annelie (red.)
Illustratör/Fotograf
Ida Rosén Branzell
Dimensioner
200 x 200 x 10 mm
Vikt
290 g
SAB
Hcf
ISBN
9789197818414
Modingarna och alfabetet (inbunden)

Modingarna och alfabetet

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-11-22
204
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
ABCD - Vill du vara med? En prisbelönt, normmedveten alfabetramsa med rörelser till, som stärker självkänsla, övar motorik, stavelser och rim. Läs boken, lär känna Modingarna, lyssna på sången, lär dig bokstäverna! En CD medföljer med hela ramsan som sång. Rörelserna till ramsan finns beskrivna längst bak i boken. På CD:n finns även svartvita målarbilder från boken att skriva ut och färglägga själv. Modingarna och alfabetet finns som app, sång, musikvideo på teckenspråk, samt pedagogiskt material. Författaren Annelie Salminen prisades med SEB:s pris Årets sociala entreprenör 2014 för arbetet med Modingarna. Då just alfabetsramsor ofta övas dagligen, är det viktigt att vara medveten om huruvida de följer Skolverkets riktlinjer i sitt innehåll. Ramsor sitter för livet och ord påverkar oss! Modingarna och alfabetet är skriven med bokstäverna uppdelade i sju grupper med fyra bokstäver i varje (förutom W som naturligtvis också måste få vara med, i Modingarnas ramsa! Det duger inte att säga att alla ska få vara med, och sen inte låta alla vara det...). Detta är ett upplägg som många pedagoger använder sig av, kopplat till olika metoder och teorier kring läsinlärning. Ljudningsmetoden är en av dem, men även stavelsemetoden, exempelvis. För att lära sig alfabetet används väldigt ofta någon form av ramsa. Med ramsan följer automatiskt någonting mer än bara bokstäverna, då det tillkommer mer text för att rimma och få en rytm. Det är i detta innehåll som Modingarna har sin unika funktion. Texten tar upp frågor och öppnar möjligheter att diskutera hur vi är snälla och visar respekt mot varandra och mot oss själva. Rörelserna till ramsan är enkla och lätta att förstå även utan instruktioner. Alla kan vara med. Kroppen och motoriken hjälper till att minnas orden, rimmen, rytmen och bokstäverna. Hitta gärna på egna rörelser och variera! Ramsan är tonsatt av Magda Andersson med de klassiska visorna som förebilder, och går att sjunga både med och utan musik. Sången finns i två versioner, en kortare som är lite lättare att sjunga utan musik till, och en lite längre med lite mer musik mellan raderna. 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Modingarna och alfabetet
 2. +
 3. Ghita grubblar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ghita grubblar av Paula Barte (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Modingarna och alfabetet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastiskt koncept!
  Amanda, 29 april 2015

  Ladda ner appen först och köpte sen boken till min barngrupp (3-4 åringar) och det var väldigt uppskattat! Köpte även hem boken till min 3 åring som nu har börjat lära bokstäver genom den. Kul att sången följer med på skiva. Målarbilderna har mest kusinen på 8 år använt sig av. Bra alternativ på alfabetsramsa.

 2. Fina bilder
  Mathias Lindroth, 21 april 2015

  Men vår 4 åring fastnar inte för den.
  Inget speciellt egentligen med den. Lite ramsor och lite bilder.
  Känns som den ska användas av förskola.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Annelie Salminen

 • Pappa

  Annelie Salminen

  Utdrag Jag är tretton år. Jag har regn i magen jämt och är ensam och längtar efter någonting, någonstans, någon annan gång, men vet inte vad det är. Jag är hos pappa och hans nya familj. Han frågar om mamma och hennes kille. Får mig att säga att j...