Normkritisk pedagogik : makt, lärande och strategier för förändring (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Crossroads of Knowledge (del 14)
Antal sidor
290
Utgivningsdatum
2010-01-01
Upplaga
1
Förlag
Centrum för genusvetenskap
Originaltitel
Normkritisk pedagogik. mak lärande och strategier för förändring.
Medarbetare
Edemo, Gunilla (förf.) / Frisell Ellburg, Ann (förf.) / Josephson, Agneta (förf.) / Kumashiro, Kevin K. (förf.) / Nordenmark, Lova (förf.) / Rosén, Maria (förf.) / Sörensdotter, Renita (förf.) / Bromseth, Janne (red.) / Darj, Frida (red.)
Dimensioner
210 x 148 x 18 mm
Vikt
460 g
SAB
371.8266,Eaad,Ohj
ISBN
9789197818650
Normkritisk pedagogik : makt, lärande och strategier för förändring (häftad)

Normkritisk pedagogik : makt, lärande och strategier för förändring

(31 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2010-01-01

Slutsåld

Vad innebär normkritiska perspektiv på makt, lärande och strategier för förändring? Normkritisk pedagogik är ett begrepp som har etablerats i Sverige uder de senaste åren. Med hjälp av feministiska, queerteoretiska och intersektionella angreppssätt undersöker bokens tio kapitel vad normkritiska perspektiv kan innebära och hur de kan användas i olika verksamheter. Bokens författare är forskare och praktiker verksamma inom högre utbildning, skolan, muesivärlden, ideella organisationer och statliga myndigheter. Genom ett gemensamt nätverk och ensklida projekt har de alla bidragit till att driva utvecklingen på området framåt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Normkritisk pedagogik : makt, lärande och strategier för förändring. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Normkritisk pedagogik
  Avani Ingalill Petersson, 27 februari 2014

  En ögonöppnare för hur vi handlar i vardagen och konkreta förslag hur vi kan tänka annorlunda och prova nytt när vi arbetar medvetet med normkritisk pedagogik.

 2. En fantastiskt bra bok som beskriver samhällets...
  Jenny Ingegerd Wik, 2 december 2013

  En fantastiskt bra bok som beskriver samhällets outtalade normer. Boken får en att stanna upp och fundera på hur de förgivettagna normerna egentligen förhåller sig i den sociala kontexten. Värd att läsa.

 3. En bra bok som handlar om våra outtalade normer som...
  Pernilla , 4 oktober 2013

  En bra bok som handlar om våra outtalade normer som finns i samhället och som behöver tänkas till över. Denna bok är lättläst men kanske inriktad mot vissa normer.

Visa alla 3 recensioner