Socialdemokratiska prövningar : 25 texter från min blogg, 2011-2015 (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2015-09-16
Förlag
Federa
Dimensioner
210 x 149 x 10 mm
Vikt
298 g
ISBN
9789197821445
Socialdemokratiska prövningar : 25 texter från min blogg, 2011-2015 (häftad)

Socialdemokratiska prövningar : 25 texter från min blogg, 2011-2015

Häftad Svenska, 2015-09-16

Slutsåld

"Jag har valt att kalla den här boken för Socialdemokratiska prövningar. Avsikten är att det ska förstås dubbeltydigt. Socialdemokratin, liksom de flesta politiska rörelser, står inför prövningar i en föränderlig värld. Samtidigt är mitt skrivande motiverat av en prövande, pragmatisk hållning.

Texterna som finns samlade här är ett urval av sådant jag skrivit på min blogg. Det rör sig om ett tjugotal texter, skrivna mellan april 2011 och juni 2015, som utforskar en palett av ämnen. Men samlingen gör inte anspråk på att på något vis ge en heltäckande bild, min bild, av socialdemokrati. Snarare är den ett uttryck för vad jag intresserat mig för just då." - ur bokens förord.

Jimmy Sand är skribent och socialdemokratisk fritidspolitiker, med uppdrag inom Arbetsmarknad och vuxenutbildning samt Göteborgs stadsteater. Bor i Göteborg sedan 2004, men uppväxt i bruksorten Grums med föräldrar som är industriarbetare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jimmy Sand

  • Den tredje vänstern : För en global frihetlig socialism

    Johan Lönnroth, Jimmy Sand, Ann-Marie Ljungberg

    Den tredje vänstern kombinerar det bästa hos den första och andra vänstern. Den är ännu i sin inledningsfas. Och eftersom historiens list nästan alltid brukar överträffa människans, kan vi inte ännu veta så mycket om den. Den är dröm och förhoppni...

  • Socialdemokratin i ett nytt århundrade : Sex bidrag till en ideologisk framtidsdebatt

    Payam Moula, Jimmy Sand

    Vägen framåt för socialdemokratin består inte i vare sig att bli mer populistisk eller att anpassa politiken till opinionsundersökningar bland medelklassen. Antologin Socialdemokratin i ett nytt århundrade samlar några texter från personer som tän...