Odla och äta - en receptbok från Kvarndala (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
116
Utgivningsdatum
2013-12-20
Upplaga
1
Förlag
Kira förlag
Originaltitel
Odla och äta - en receptbok från Kvarndala
ISBN
9789197821766
Odla och äta - en receptbok från Kvarndala (häftad)

Odla och äta - en receptbok från Kvarndala

Häftad, Svenska, 2013-12-20

Slutsåld

Recepten i den här boken hör till Kvarndala trädgård på Söderslätt i Skåne. Trädgården är från 1930- och 40-talet och i köksträdgården växer många gamla sorter av grönsaker, frukt, bär och potatis. Men odlingen är ju på ett sätt bara första steget. Vad gör man sedan, när man står där med en spann full med äpplen, jordärtskockor, kvitten eller bönor? Vad hade man gjort här då, i början av 1900-talet?
Under 1900-talets andra hälft försvann många gamla kulturväxtsorter och kunskapen om hur man själv kunde odla och använda dem började också föra en tynande tillvaro. Men idag har intresset, både för odlingen och maten börjat vakna igen och många sorter som varit försvunna är på väg tillbaks.
Vi hoppas att den här boken ska inspirera många att odla och använda mer i trädgården - gärna gamla sorter och sådant som man aldrig provat förr.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Andréasson

  • I de dödas vilorum : Malmös begravningsplatser

    Jeanette Rosengren, Urszula Striner, Anna Andréasson

    Malmös begravningsplatser är vilorum för både levande och döda. De är gröna rum för promenader och kontemplation. Här minns vi de döda och funderar över livet. Begravningsplatserna berättar historia; om sociala strukturer, arkitektur, gravstensmod...

  • Då som nu : kvarndala trädgård i tiden

    Anna Andréasson

    Kvarndala trädgård på Söderslätt i Skåne var en riktig överraskning. Gömd under gräs och sly fanns en småbrukarträdgård från 1930- och 1940-talet med stenkanter, grusgångar, gamla växter och en härlig jord i köksträdgården. Under fem år har Trädgå...