Motpart (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-11-05
Upplaga
1
Förlag
Fonem Förlag
Medarbetare
Tegsell, Bodil (form) / Kvant, Tobias (form) / Blomberg, Carl E (foto)
Dimensioner
230 x 150 x 35 mm
Vikt
607 g
SAB
Hc
ISBN
9789197822046
Motpart (inbunden)

Motpart

Inbunden Svenska, 2014-11-05
109
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
  • Köp nu, betala sen med
FÄNGSLANDE RELATIONSDRAMA

Många läsare av romanen ÖDELAGD har hört av sig och efterlyst en fortsättning, en uppföljare. MOTPART fyller det tomrummet.

Medan ÖDELAGD följde Helena Winbergs omtumlande liv genom skilsmässan och avskedet från den älskade trädgården följer MOTPART hennes make Mats, sedermera exmake på en dramatisk del av hans livsresa.

När livet börjat gå in i en rofylld och ganska bekväm fas privat, drabbas Mats Winberg av en passion. En omtumlande förälskelse. Fullkomligt överraskande och näst intill chockerande. För han är själv den förste att erkänna hur kärleken till den sexton år yngre Kicki tar honom med på en resa som saknar motstycke. Han förvandlas till en viljelös flipperkula som skjuts iväg med full kraft.

Det är ingalunda kärlek vid första ögonkastet eftersom de mötts genom arbetet flera gånger innan någonting börjar spira. Visst borde Mats satt ner foten i tid, stannat upp och sagt ?Hejda dig!?, men han lockas av äventyret som kunde blivit en kort tids vänsterprasslande utan djupare avsikter. Eftersom äktenskapet med Helena gått in i en fas av vänskap och ett avstannat fysiskt samliv, lockade honom emellertid ett äventyr med denna färgstarka, känslostyrda och impulsiva kvinna. Inte minst på det erotiska planet. Kanske hängde det samman med hans eget ökande kroppsmedvetande.

Vid en hälsokontroll ett år tidigare hade läkaren höjt ett varnande finger genom att Mats blodtryck låg på alltför hög nivå vilket ökade riskerna för honom att drabbas av stroke. Problemen hade säkert sin grund i att god mat och dryck kombinerat med minimal motion gett ett tilltagande midjemått och dålig kondition. Resultatet blev att han började en intensiv hälsoresa som gav honom mycket bättre värden och en kropp som ville smaka på nya sensationer.

Precis som i ÖDELAGD börjar MOTPART med den dag då Mats ställer hustrun inför sitt beslut att skiljas. Men denna uppföljare gör Mats sällskap genom hans vånda, beslut och handlande. Följer honom sedan sida vid sida på den ytterst omtumlande livsresa han gör, där inget blir som han tänkt.

Kärlekens skygglappar hindrar honom att se vad som egentligen händer och inse konsekvenserna av sina beslut. För Kicki har en egen och mycket påtaglig vilja liksom hennes pappa Arvid, den minst sagt dynamiske företagsledaren i vars entreprenadfirma hon arbetar. En komplikation utgörs av att det företaget är en viktig leverantör till den byggfirma där Mats är anställd.

Att Mats genom oförsiktighet ska bli pappa igen med Kicki uppfattas extremt negativt av hans vuxna söner Johannes och Niclas. Så det är inte bara relationerna med exhustrun som blir laddade när huset ska säljas och deras vägar skiljas. Jobbet som byggnadskonstruktör blir en lugn ö i ett stormigt hav. För snart blåser det upp hårda vindar på alla privata fronter. För varken Kicki eller Arvid tar man där man sätter dem. Kärleken kan ha överseende med mycket, men även för den finns det gränser när de värsta tänkbara misstankar besannas och en serie av lögner avslöjas.

ÖDELAGD kallades av många läsare för en bok som lockade till sträckläsning. Detsamma gäller i hög grad för MOTPART där dramatiken och spänningen skruvas upp undan för undan.

"Motpart" är författaren, dramatikern och kabaréartisten Henrik Valentins åttonde bok. Den utkommer strax efter det att han skrivit och spelat bostadskabarén "Havsutsikt sökes" tillsammans med bl a Birgit Carlstén i Malmö.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Motpart
  2. +
  3. Brutet löfte

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brutet löfte av Henrik Valentin (inbunden).

Köp båda 2 för 218 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Henrik Valentin