Om lusten att trädgårdera (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2014-08-15
Upplaga
1
Förlag
Fonem Förlag
Medarbetare
Blackwell, Tintin (form)
Dimensioner
175 x 110 x 10 mm
Vikt
95 g
SAB
Qe
ISBN
9789197822053
Om lusten att trädgårdera (häftad)

Om lusten att trädgårdera

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2014-08-15

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Trädgårdera är ett uttryck som Henrik Valentin introducerat redan 1998 som alternativ till arbeta i trädgården. I boken utvecklar han på ett engagerande sätt sina tankar om den lust som är all trädgårderings yttersta mål och mening. I välformulerade, underhållande och tänkvärda krönikor och korta essäer granskar han flera olika ämnen, exempelvis hur man ska göra för att verkligen kunna njuta av sin trädgård, om välbekanta ljud och oljud, om klädsel - dvs linnetanter och slashasar. Han ifrågasätter att alla blommor är vackra och ogräs fula och propagerar för att barnasinnet ska bevaras och hur samt hur man gör för att få mod att gräva upp och kasta en ros liksom frågan om man kan ha för många rosor. I avslutningskapitlet tar Henrik Valentin upp det känsliga ämnet om hur man ska våga tänka på vad som kan bli ens sista trädgård.

OM LUSTEN ATT TRÄDGÅRDERA innehåller 22 kapitel som med djärva hopp tar med läsarna till många grönskande platser. Boken är en perfekt följeslagare för alla som älskar livet i en trädgård. Den ursprungliga formen för boken som var inbunden i danskt band med mjuka inviksflikar är slutsåld och för läsande trädgårdsälskare kommer därför texterna i en pocketversion.

Efter sin författardebut med diktsamlingen ?Rosenlängtan? blev Henrik Valentin kallad trädgårdspoet. Med ?Trädgårdsfabler för asfaltmätta? bröt han med noveller i fabelform åter ny mark för texter om trädgård. Båda är slutsålda. Genom sin romandebut med ?Ödelagd? lanserade författaren den första trädgårdsromanen. Nu är det dags att på allvar introducera begreppet trädgårdera i en renodlad textbok där orden målar upp färgstarka bilder i läsarnas fantasi. Henrik Valentins skapande är mångfacetterat med teaterpjäser, kabaréer, kåserier i press och radio, föredrag, anläggning av idéträdgårdar och installationer?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Henrik Valentin

  • Trädgårdsfabler för asfaltmätta

    Henrik Valentin

    TRÄDGÅRDSFABLER FÖR ASFALTMÄTTA Det är inte varje dag som pratglada rödbetor, deprimerad persilja, odrägligt skämtsam kvickrot eller en förälskad ädelcypress får komma till tals. Men här har författaren Henrik Valentin tryckt örat tätt intill mark...