Brutet löfte (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
432
Utgivningsdatum
2019-09-27
Förlag
Fonem Förlag
Medarbetare
Tegsell, Bodil (form) / Kvant, Tobias (form)
Dimensioner
215 x 145 x 40 mm
Vikt
389 g
ISBN
9789197822077
Brutet löfte (inbunden)

Brutet löfte

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2019-09-27

Slutsåld

Livet rullar på. Allt är som vanligt. Men plötsligt förändras hela livet för tjänstemannen Göran när ett varsel läggs. Den stora koncernen inför en helt ny försäljningsorganisation med hjälp av artificiell intelligens, AI, som gör de mänskliga insatserna överflödiga hos en grupp medarbetare med supporttjänster. Uppsägning på grund av arbetsbrist heter termen. Trettio års oavbrutet arbetsliv tar slut och Göran tvingas börja söka jobb för första gången i sitt liv. Då visar det sig att hans kompetens är både för omfattande och för liten genom bristen på tillräcklig och rätt utbildning. Och med sina 52 år är han definitivt för gammal för många tjänster. En avgrund öppnar sig inte minst då han tänker på hur de båda framgångsrika barnen ska uppfatta att deras pappa blir arbetslös. Och vad känner hustrun som samtidigt avancerar till chef i den lilla kommunen?

Ska han ha kraft att följa rådet att göra ett yrkesmässigt lappkast, att låta den engagerande hobbyn i garaget leda till en framtida försörjning som kvalificerad svetsare? Klarar Göran att som medelålders man ta sig igenom en nästan ettårig utbildning? Och inte minst: förmår han att bryta löftet till sin far att aldrig ställa sig på verkstadsgolvet utan skaffa sig ett jobb på kontor?

Den synnerligen aktuella romanen BRUTET LÖFTE låter läsaren följa Görans smärtsamma resa från ett tryggt liv ut i en okänd tillvaro som kräver att han ständigt öppnar nya dörrar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Henrik Valentin

  • Trädgårdsfabler för asfaltmätta

    Henrik Valentin

    TRÄDGÅRDSFABLER FÖR ASFALTMÄTTA Det är inte varje dag som pratglada rödbetor, deprimerad persilja, odrägligt skämtsam kvickrot eller en förälskad ädelcypress får komma till tals. Men här har författaren Henrik Valentin tryckt örat tätt intill mark...