Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2011-09-13
Förlag
Trombone
Dimensioner
200 x 123 x 12 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc
ISBN
9789197824392

Daniil Charms och jag

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2011-09-13
100
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  69
Visa alla 1 format & utgåvor
Den ryske författaren Daniil Charms (1905-42) arresterades av Stalins hantlangare under belägringen av Leningrad 1942, anklagad för kontrarevolutionär verksamhet. Som en gåva till eftervärlden lyckades en god vän ta sig in i Charms lägenhet och rädda undan mängder av manuskript från såväl tyska bomber som sovjetisk säkerhetspolis.

Charms produktion innehåller korta historier, pjäser, dagboksanteckningar, litterära fragment och utkast till längre berättelser. Hans absurda, humoristiska och ibland otäcka kortberättelser manar till eftertanke. De till synes banala eller märkliga orden förefaller vara noggrant, eller möjligen intuitivt pricksäkert, valda.

Det sägs att han avled i ett sjukhusfängelse i februari 1942, men det har inte säkert kunnat bekräftas. Få vet vad som verkligen hände. En som påstår sig veta är Jelinek Sandberg. Det här är hans berättelse.

Jelinek Sandberg söker innerligheten. Livet i Växjö berövar honom på all energi. Omständigheterna för honom till S:t Petersburg och Hotell Rodja på Konsternas torg. Nya och äldre bekantskaper korsar hans väg, händelser ur det förflutna får sina omtumlande förklaringar och han dyker allt djupare i Daniil Charms märkliga historier. Omvärlden transformeras, blir porösare, och snart vet varken Jelinek eller läsaren vad som är litterär fiktion och vad som är verklighet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Daniil Charms och jag
 2. +
 3. Remington

De som köpt den här boken har ofta också köpt Remington av Fredrik Ahlfors (inbunden).

Köp båda 2 för 286 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Daniil Charms och jag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket läsvärd
  E:S., 10 mars 2012

  Det första jag kan säga om Fredrik Ahlfors bok är att den har ett vackert språk. Inledningen är mycket stark och intalar läsaren att följa med föfattaren på en resa som leder mot okända äventyr. Det är mycket som huvudpersonen går igenom. Resan som börjar och går igenom Sverige och avslutar vid S:t petersburg, är inte bara en resa i geografiska mått, utan även en tidaresa och en litterär resa.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Fredrik Ahlfors