Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2020-05-13
Förlag
Ville Strååts MediArt
Dimensioner
225 x 160 x 7 mm
Vikt
330 g
SAB
Vj
ISBN
9789197826617
Öra, näsa, hals : en illustrerad minilärobok för läkare (häftad)

Öra, näsa, hals : en illustrerad minilärobok för läkare

Häftad Svenska, 2020-05-13
329 380 Du sparar 51 kr!
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Öra Näsa Hals är en välillustrerad klinisk uppslagsbok i öron- näs- och halssjukdomar med över 500 medicinska illustrationer. Boken är gjord för att användas av både blivande och färdiga läkare. Innehållet täcker in grundkursen inom ÖNH vid läkarutbildningen och är optimal för effektiv inläsning och repetition inför tentamen. Lättillgänglig även för med kand på T9. Texten är avsiktligt telegramartad med förkortningar. Den ska huvudsakligen påminna, återuppväcka och koppla samman olika spår av medicinsk kunskap samt tillsammans med bilderna ge förståelse. Boken kan med fördel även användas av blivande sköterskor eller tandläkare. Den andra upplagan är kraftigt utökad och uppdaterad med 200 fler bilder. Text och bild har kontrollerats av färdiga och blivande ÖNH-specialister, distriktsläkare och tandläkare i flera omgångar.

Målgrupper: Läkare under utbildning; tentapluggare; distrikts- och företagsläkare som snabbt vill uppdatera sig. Läkare som behöver bilder i samband med undervisning eller patientinformation. Sköterska som vill fördjupa sina kunskaper och se bilder på anatomi och patologi.
Syfte: Nödvändig medicinsk info ska hittas och läsas på mindre än en minut. Därför är bilderna både exakta och lätta att ta till sig för medicinskt utbildade. Boken är liten, lätt och passar i läkarrocksfickan. Med hjälp av den snabbt tillgängliga informationen kan distriktsläkare få överblick över utredningsförfarande vilket möjliggör färre och bättre remisser till ÖNH-specialister.
Unikt: 500 medicinska illustrationer ritade av författaren. Ett 30-tal foton på författaren och hans närmaste finns integrerade i illustrationerna.
Differentialdiagnoser vid vanliga symtom/ tecken finns, med sidhänvisning, i omslagets utvikningssidor. Tumgrepp och ett fylligt sakregister på 1200 ord gör det lätt att hitta. Ur recension av prof Sten Hellström: "Vi talar ofta idag om compact i olika sammanhang - detta är verkligen en lärobok med compact knowledge för compact reading and compact learning! ... Kanske borde också ett exemplar av den här faktasamlingen finnas på alla mottagningsrum där patienter med ÖNH-frågeställningar passerar."
Om författaren: Ville Strååt är läkare, illustratör, föreläsare och läroboksförfattare. Han har undervisat läkare, sköterskor och läkarsekreterare samt illustrerat/skrivit läromedel för dessa grupper.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Öra, näsa, hals : en illustrerad minilärobok för läkare
  2. +
  3. Hormonstark : ta kontroll över dina hormoner och bli ditt bästa jag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hormonstark : ta kontroll över dina hormoner oc... av Martina Johansson (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »