Jag skänker dig mina vackraste ord (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2009-09-23
Upplaga
1
Förlag
Beijbom Books
Medarbetare
Laudon, Carolina (form)
Dimensioner
277 x 178 x 18 mm
Vikt
580 g
SAB
Bbh,Bbh
ISBN
9789197826709
Jag skänker dig mina vackraste ord (inbunden)

Jag skänker dig mina vackraste ord

(5 röster)
Inbunden,  Svenska, 2009-09-23

Slutsåld

När skönlitteratur blir skön litteratur

Björn Ranelids vackraste ord på fyra språk
höstens bästa presentbok i elegant utförande

Björn Ranelid är ordets mästare, som skriver den vackraste svenskan. Hans språk övertygar varje läsare om att detta är en författare som älskar, ser, hör, rör och bekräftar mig.

I denna bok har vi samlat Björn Ranelids vackraste aforismer, metaforer och brottstycken ur hans samlade litterära produktion. Vi presenterar dem inte bara på svenska utan också på engelska, franska och tyska. Detta är en bok att citera när du skall hålla tal eller skriva ett tackbrev, när du skall uppvakta eller belöna, trösta eller uppmuntra, be om förlåtelse eller förklara din kärlek. En bok du kan skänka till den du älskar, till en vän, en arbetskamrat, en granne, en konfirmand, en student, ett födelsedagsbarn, ett brudpar, i Sverige eller någonstans i världen.

Men framför allt är detta en bok som du kan skänka till dig själv. En bok som aldrig blir färdigläst. En bok du plockar fram, bläddrar och läser i, gång på gång. Och för varje gång du läser i boken hittar du nya ord och formuleringar i en språkdräkt som kan få änglar att dansa av glädje. Björn Ranelids aforismer och metaforer är i litterär världsklass. Hans vackraste ord tillhör mänskligheten och är en del av evigheten. Med denna bok vill vi ge Björn Ranelids ord vingar, så att många människor runt om på vår jord får chansen att lära känna de svenska ordens mästare.

En av Björn Ranelids sanningar lyder: Världens kortaste och längsta resa går mellan ögat och hjärtat, och där emellan krävs varken pass eller visum. Denna sanning gäller också för den som gör en upptäcktsresa bland Björn Ranelids vackraste ord.

Bon voyage!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Björn Ranelid