Klinteboherrar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Klintehamn (del 1)
Utgivningsdatum
2009-06-24
Förlag
Aisopos
Medarbetare
Milton, Annelie (foto)
Dimensioner
208 x 134 x 18 mm
Vikt
380 g
SAB
Hc
ISBN
9789197827904
Klinteboherrar (häftad)

Klinteboherrar

Häftad Svenska, 2009-06-24
189
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
KLINTEBOHERRAR är en familjekronika från det lilla gotländska köpmanssamhället Klintehamn åren 1850-80. l berättelsen möter läsaren legendariska personer som den fritänkande rektor Cramer, vars skrift "Avsked från kyrkan" väckte uppståndelse och samtidens avsky, den energiske handelspatronen Helmuth Wöhler och dennes unge son Willy men också strävsamt arbetsfolk som kalkbrännare, hantverkare, fiskare och bodbetjänter.
PELLE SOLLERMAN skildrar inlevelsefullt människornas vardag och livssyn. De mer besuttnas verklighet kontrasteras mot de bistrare livsvillkoren för bönder och arbetare. Den lokala köpenskapen håller på att utvecklas till grosshandel och skeppsrederi de ekonomiska förändringarna ingriper i allas liv. Den frigjorda sommargästen Fredrika Bremer finns med som ett samtidigt lockande och oroande förebud om den nya tiden.
KLINTEBOHERRAR är den första delen i en romanserie om gotländskt liv, denna bok följs av 3 romaner KARLSÖKUNGEN, KROCKETSPELARNA samt sista delen KÖRSBÄRSTRÄDET som följer utvecklingen från sekelskiftet och framåt.

Serien om Klintehamn ges nu ut igen av Asiopos efter 30 år. Nu med foton av Annelie Milton från ett Klintehamn av idag, där man kan känna igen miljöer som omskrivs i böckerna med hur det ser ut idag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klinteboherrar
  2. +
  3. Krocketspelarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Krocketspelarna av Pelle Sollerman (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pelle Sollerman

Bloggat om Klinteboherrar