Karlsökungen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Klintehamn (del 2)
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2009-06-24
Förlag
Aisopos
Dimensioner
210 x 134 x 17 mm
Vikt
360 g
SAB
Hc
ISBN
9789197827911
Karlsökungen (häftad)

Karlsökungen

Häftad Svenska, 2009-06-24
189
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I KARLSÖKUNGEN fortsätter PELLE SOLLERMAN sin romankrönika på dokumentär grund om livet i det lilla gotländska samhället Klintehamn. Tiden är 1880-1900 och nya strömningar börjar göra sig gällande också i detta lilla bonde- och köpmannasamhälle.

Arbetarrörelsen och nykterhetsrörelsen samlar folk i loger och mötetslokaler. Den religiösa väckelsen oroar kyrkan. Bland arbetsfolk, fiskare och småbönder växer förväntningarna och fordringarna, de vill alla ha sitt ord med i laget när det nya samhället formas. Också de mer välbeställda tvingas anpassa sig till den nya tidens krav: Storbönderna blir godsägare och patroner, handlandena blir industriidkare och köpmän i allt större skala.

Alla klarar inte omställningarna. Hårdast faller de som satsat mest och spelat högst, som den legendariske "Karlsökungen" Willy Wöhler, berättelsens huvudperson.

KARLSÖKUNGEN är en andra fristående del i en romansvit om gotländskt liv vars första del är KLINTEBOHERRAR. Del 3 KROCKETSPELARNA och sista delen KÖRSBÄRSTRÄDET som följer utvecklingen från sekelskiftet och framåt.

Serien om Klintehamn ges nu ut igen av Asiopos efter 30 år. Nu med foton av Annelie Milton från ett Klintehamn av idag, där man kan känna igen miljöer som omskrivs i böckerna med hur det ser ut idag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Karlsökungen
  2. +
  3. Krocketspelarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Krocketspelarna av Pelle Sollerman (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pelle Sollerman

Bloggat om Karlsökungen