Inom och utanför ramarna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
636
Utgivningsdatum
2009-09-23
Upplaga
1
Förlag
Buenaventura
Dimensioner
246 x 165 x 44 mm
Vikt
1340 g
SAB
Lz Börjeson, Per-Olov
ISBN
9789197834100
Inom och utanför ramarna (inbunden)

Inom och utanför ramarna

Inbunden Svenska, 2009-09-23

Slutsåld

Per-Olov Börjesons självbiografi spänner över vida fält, från barn- och ungdomsåren i Vellinge, Osby och Malmö till resor över världshaven med kryssningsfartyget Stella Polaris och till det farofyllda Colombia, där han lyckades överleva i sexton år.

Läsaren får stifta bekantskap med en oförskräckt man med hårda nypor, som ger sig i kast med till synes omöjliga uppgifter och som gör uppror med auktoritetstro och förmyndarmentalitet- allt med gott humör och med inte så lite självironi.

Redan i tidiga är visade han prov på förslagenhet och affärssinne. Under tiden vid Malmö handelsgymnasium tog affärsdriften överhanden. Per-Olov glämde bort att studera ochägnade sig i stället åt att sälja brandvarnare.

2097 Börjesons bedrifter som värnpliktig vid T4 lockar till skratt men uppskattades inte av befälet.

Bland flera tusen sökande lyckades Per-Olov, tjugoett år gammal, få jobet som assistent chief purser på lyxkryssaren Stella Polaris. Under året ombord skapade så betydande biinkomster att han tjänade tre gånger så mycket som fartygets kapten.

I Colombia fick Per-Olov arbete i den firma där hans far en gång verkat, bildade familj- han är fortfarande lyckligt gift med sin danska Elna- och gjorde allehanda lönande affärer. Berättelsen om hur Per-Olov i självförsvar dödade en polis och hur han gick från försäljare till industriman och grossist är fängslande. Att han försökte lära prinsessan Margrethe av Sanmark att dansa paso doble på danska ambasaden i Bogotá vittnar och skånsk frimodighet.

En andra volym av Per-Olovs memoarer följer, med bland annat huvudpersonens roll i Bo Widerbergs film "Lust och färgring stor" och hans äventyr som konsthandlare i nära samarbete med bland andra Halmstadgruppen, Max Walter Svanberg, Salvador dalí, Joan Miró och Andy warhol.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Inom och utanför ramarna