Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Barkhe (del 1)
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2011-05-05
Förlag
Dahlgrens Förlag AB
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
560 g
SAB
Hc
ISBN
9789197839570

Barkhes döttrar

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2011-05-05
144
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Skåne, 1600-talets mitt. Helsingborgs mäktiga slottslän, ett av de största och mäktigaste i Danmarks rike, har haft fred under drygt elva år. Välstånd har etablerats och lojaliteten med kungen är stor. Men, blodigt förrädiska våldstider väntar. Det brutala mordet på kungens vän visar att Sverige inte ger upp tanken att erövra det strategiskt viktiga länet. I fjärran hörs åter krigstrummor...

Länsman på Helsingborgs slott, Frans Barkhe, styr både län och familj med järnhand. Men fem döttrar är en besvikelse. Hustrun ska föda igen, och danske kungen kräver att det blir en son. Barkhe riskerar annars både avsättning och livet!

Barkhes döttrar är en historisk spänningsroman. Vi får följa länsman och hans familj, hans kärleksaffärer och kungliga lieringar och fiender. Svek, krig och romantik vävs samman till en kraftfull episk historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barkhes döttrar
  2. +
  3. Barkhes kors : en historisk spänningsroman

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barkhes kors : en historisk spänningsroman av Bodil Mårtensson (häftad).

Köp båda 2 för 283 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Barkhes döttrar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Besvikelse
    Erin Winslow (Sjuhäradsbyggden), 20 januari 2013

    När jag fick Barkhes Döttrar var jag glad att jag hade hittat en bok som kunde ge ett kvinnligt perspektiv om 1600-talet. Huvudpersonerna är överklass människor men samtidig är både unga och feminina i ett strängt mansdominarat samhälle. Men tyvärr kan jag inte rekommendera boken. För en bok som heter Barkhes Döttrar finns det allt för lite av självaste döttrarna. De nästan försvinna från berättelsen äfter den först tredje delen av boken. Inte överraskande är den första tredjedelen den mest i... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bodil Mårtensson