Berlin (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2009-10-16
Upplaga
1
Förlag
Rámus Förlag
Översättare
Sophie Sköld
Originaltitel
Berlin
Medarbetare
Andersson, Thomas (form)
Dimensioner
174 x 138 x 15 mm
Vikt
260 g
SAB
G.04
ISBN
9789197840620
Berlin (häftad)

Berlin

Häftad,  Svenska, 2009-10-16
219

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I TRETTIOEN LIKA intensiva som poetiska essäer vandrar den slovenske författaren Ale teger under ett år runt i Berlin med penna och kamera. Det förföriska, ambivalenta Berlin som både hänför och förfärar.
Han står där krigen dragit fram och muren delat Europa; springer på germanernas ättlingar i tunnelbanan; ramlar från en bar till en annan, mellan loppmarknader, bokhandlare, bagerier, museer och kända landmärken; han vandrar i sina föregångares fotspår med Gottfried Benn som ledstjärna.
Laddat med mening, rikt på minnen, fylld med rösterna från dem som var där före honom skissar teger fram sitt Berlin. Ber- lin mellan öst och väst, mellan nu och historien, mellan hemma och borta.
Berlin är Ale tegers andra bok i svensk översättning och be- lönades i hemlandet med Ro anc?eva nagrada 2007, priset till årets bästa bok.

ALE TEGER är född 1973 i Ptuj och bosatt i Ljubljana. Sedan debuten 1995 har han med sina sex böcker kommit att bli en av den slovenska litteraturens mest uppskattade och prisade poeter. Han har bland annat tilldelats DAAD Künst- lerprogramm vilket medförde att teger under ett år bodde i Berlin, ett år som resulterade i boken med samma namn.
teger är också verksam som redaktör och översättare och har bland andra tolkat Tomas Tranströmer och Gottfried Benn till slovenska. Själv har han blivit översatt och utgiven i ett dussintal länder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Berlin
  2. +
  3. Kväll i paradiset & Välkommen hem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kväll i paradiset & Välkommen hem av Lucia Berlin (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ales Steger