Långt innan barnperspektivet : om barnen som samhället skulle skydda (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
202
Utgivningsdatum
2011-10-10
Förlag
Notis
Medarbetare
Stephens, Andreas (form)
Dimensioner
205 x 135 x 15 mm
Vikt
300 g
SAB
Ohfb,362.7
ISBN
9789197841474
Långt innan barnperspektivet : om barnen som samhället skulle skydda (häftad)

Långt innan barnperspektivet : om barnen som samhället skulle skydda

Häftad,  Svenska, 2011-10-10
194
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Detta är boken som låter dig möta människorna bakom vanvårds statistiken. Rakt upp och ner får du stifta bekantskap med tretton modiga personer som alla har det gemensamt att de tillbringat en del eller hela sin barndom i fosterhem eller på barnhem. Vissa har haft det bra och fått kravlös kärlek, men desto fler vittnar om övergrepp och både fysisk och psykisk misshandel.
De har alla olika bakgrund och ålder, och har hamnat på olika platser i livet. En del har ägnat en stor del av sitt liv åt att lägga pussel med fragment från barndomen. Andra har sökt efter att ersätta den trygghet som gick förlorad när de var barn och lyckats. Ytterligare några lever med ett tomrum inom sig som de inte lyckats fylla. Gemensamt för dem alla är dock att de är modiga, eftertänksamma och generösa människor som vågar berätta och se att de själva är fria från skuld över att barndomen blev som den blev.
Vi möter dessutom två kvinnor som själva arbetade som fosterhems inspektörer under 70-talet och kan berätta om hur verkligheten såg ut i den sociala barnavården - långt innan barnperspektivet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Långt innan barnperspektivet : om barnen som samhället skulle skydda
 2. +
 3. När ingen lyssnar

De som köpt den här boken har ofta också köpt När ingen lyssnar av Diamant Salihu (inbunden).

Köp båda 2 för 283 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Roslagen - möten, mat, människor

  Lo Bäcklinder

  Många är de poeter, konstnärer, filmmakare och författare som låtit sig inspireras av Roslagens vackra natur och de människor som finns där. Det är en trakt som präglas av närheten till havet och dess långa historia som jordbruks- och fiskebygd. H...

 • Mälaren runt - möten, mat, människor

  Lo Bäcklinder

  En röd bil, en nyfiken skribent och en fotograf som aldrig tröttnar på att försöka få till den ultimata bilden - med de förutsättningarna gav sig Lo Bäcklinder och Rodrigo Paras ut på vägarna för att hitta de bästa smultronställena runt Mälaren. D...