Anteckningar om spår : fotografi - bevis - bild (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
ArtMonitor avhandling (del 24)
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2011-05-27
Förlag
ArtMonitor Avhandling
Dimensioner
240 x 179 x 13 mm
Vikt
490 g
SAB
770.1,Pn
ISBN
9789197847735
Anteckningar om spår : fotografi - bevis - bild (häftad)

Anteckningar om spår : fotografi - bevis - bild

Häftad Svenska, 2011-05-27
258
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I avhandlingen Anteckningar om spår utforskar Lars Wallsten vid Högskolan för fotografi, Göteborgs universitet, frågan om fotografi som visuellt bevis. Han är den förste i landet som disputerat inom ämnet fotografisk gestaltning.

Fotografiet som ett visuellt bevis har en lång historia. Det är fortfarande en brännande fråga med långtgående konsekvenser. Inte minst inom rättsväsendet. Med avhandlingen Anteckningar om spår vänder sig Lars Wallsten till frågan om fotografi som bevis, men utifrån ett personligt perspektiv. Han använder sig av begrepp som spår, mönster och förtätning. Genom en sökande och spårande metod som går via egna bildprojekt, flera vetenskapsområden samt olika konstnärliga uttrycksformer, skapas ett sätt att integrera form och innehåll. Den egna erfarenheten blir en viktig faktor i undersökningen.

Diskussionen om fotografiets bevisförmåga berör fotohistoria, samtida medieforskning samt aktuella politiska frågor om övervakning och säkerhet. Den juridiska tillämpningen av fotografi får en särskild plats. Begreppet kriminalistik återinförs och används på nytt. Det är ett sammanhang där Lars Wallsten redan har en unik position. Han har i tidigare bildkonstnärliga projekt behandlat frågeställningar som är sammanlänkade med kriminalfotografiet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Anteckningar om spår : fotografi - bevis - bild
  2. +
  3. Att peka ut det osynliga : en didaktisk studie av taktart i musik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att peka ut det osynliga : en didaktisk studie ... av Cecilia Wallerstedt (häftad).

Köp båda 2 för 507 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Wallsten

  • Akademisk essä : introduktion och skrivhandledning

    Lars Wallsten, Åsa Morberg

    En akademisk essä är en koncentrerad, vanligen kortare text. Inom de akademiska förutsättningarna kan den utformas med en stor individuell frihet. Essä betyder försök! Grundinställningen är tillåtande och prövande. Det väcker engagemang, ansvar, t...