Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
437
Utgivningsdatum
2011-09-10
Förlag
Foldspace AB
Medarbetare
Cederlind, Björn (form)
Dimensioner
220 x 160 x 28 mm
Vikt
660 g
SAB
Hc
ISBN
9789197848503

K55 : lögnernas valv

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden, Svenska, 2011-09-10
191 kr
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
På den lilla sterila planeten K55, isolerade av en okänd pest och avskurna från omvärlden, kämpar en grupp människor för sin överlevnad, instängda i en nedlagd gruvbas. Denna värld leds av Styrelsen, som med järnhand kontrollerar invånarnas vardag, liv och tankar, samtidigt som de febrilt försöker att bryta valvets isolering. Paranoia, rykten, missnöje och oro kokar under ytan hos invånarna. Anarki och våldsamheter börjar bli en naturlig del av vardagen. En fullständig kollaps står för dörren. Styrelsens svar är Grupp Bravo, som oförklarligt utvecklat en immunitet mot den pest som härjar på K55's yta. En storstilad kampanj sätts igång runt denna samling av udda och missanpassade individer som valts ut för uppdraget - att bryta isoleringen och skapa en möjlighet för alla att kunna leva uppe på ytan.

Eddi Lorenz utses till gruppens ledare, men snart sker våldsamma och oförklarliga händelser i Grupp Bravos spår. Någon saboterar för dem och den värld Eddi känner börjar spricka. Bit för bit avtecknar sig ett nät av lögner. För att kunna hitta svaret på vad som sker under ytan i valvet måste Eddi gå sin egen väg. Samtidigt kämpar han med sina och gruppens inre demoner. De sanningar som tränger upp hotar att omkullkasta allt han värderat och litat till. K55 - Lögnernas valv är en spännande thriller som utspelar sig i en inte alltför avlägsen framtid.

Om författaren: Erika Oscarius är född 1977 och uppväxt i Orminge, Stockholm. Hon har under många år arbetat runt om i Sverige men även utomlands som homeopat. Hon har under hela sitt vuxna liv brunnit för att minska distansen mellan människa och natur, tillbaka till en naturligare tillvaro. Skrivandet av K55 - Lögnernas valv, har för Erika varit en resa i sig, bort från mental trötthet och djup nedstämdhet, in i en värld där fantasin får råda. Erika befinner sig sedan 2009 utomlands för att finna inspiration samt ge tid och utrymme för sitt skrivande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av K55 : lögnernas valv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Makalöst bra
  Anna, 31 januari 2012

  Jag har på de senaste åren blivit allt svagare för post-apokalyptiska verk. Inom genren sfi och fantasy har jag lite fördomar för svenska författare, men jag får ärligt erkänna att Erika Oscarius har överbevisat mig med råge. K55 är en makalöst bra bok som borde fått större uppmärksamhet i media och bland läsare. Redan efter det första kapitlet känns boken som en kombination av Metro 2033 och The city of Ember. Författaren skapar en värld med ett eget samhällssystem där var och en, oavsett om... Läs hela recensionen

 2. Oförutsägbar och rolig
  BattleGnome, 7 oktober 2011

  Jag är van med att kunna gissa rätt bra vad som kommer hända härnäst när jag läser en bok men inte när jag läste K55. Den tar många oväntade vändningar vilket är ett stort plus. Det finns även glimtar av humor som lyfter boken. Klart läsvärt nu när hösten är här.

 3. Äntligen
  Token, 28 september 2011

  Äntligen har det kommit en svensk Sci-Fi bok som är välgjord! Sjukt bra story och med ett lättläst språk. Passar väldigt bra som inkörsport till SF världen.

  Har du inte läst någon sfbok än så börja med denna. Hoppas att man får läsa något mer från Erika snart.

 4. Mycket spännande
  pegasus15, 27 september 2011

  Detta är en mycket genomtänkt och spännande framtidshistoria. Med sina oanade vändningar får den mig att hela tiden vilja läsa en sida till.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om K55 : lögnernas valv