Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2012-09-05
Upplaga
2
Förlag
Ordberoende Förlag
Dimensioner
210 x 130 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
Vla
ISBN
9789197851732
Jag vet inte var psykoser kommer ifrån (häftad)

Jag vet inte var psykoser kommer ifrån

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2012-09-05
229
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det börjar med ett mord och därefter tar författaren med dig på en gripande biografisk resa i en nybliven mammas vardag. En eskalerande tillvaro som blandas av dagishämtningar och psykoser och där skillnaden mellan verklighet och vanföreställningar blir allt svårare att förhålla sig till.

Denna självutlämnande och samtidigt varma och insiktsfulla bok innehåller information om psykoser och förslag på hur du kan hjälpa och förstå en psykiskt sjuk person.

Boken är användbar för alla som vill veta mer om psykoser oavsett diagnos, hur vården fungerar och vilken hjälp du kan få från samhället. Den kan också användas som en grundläggande guide för studenter som läser psykiatri.

Boken har blivit väl mottagen av läsare och media. Läsarreaktionerna varierar från att prata om den här starka och ROLIGA skildringen till första gången jag läste manuset grät jag flera gånger. Flera läsare är imponerande över att boken är modig och uppriktig och att författaren lyckats förmedla hur det är att uppleva en psykos inifrån.
Recensionen från Bibliotekstjänst var värmande: Kunskap baserad på egna upplevelser och fakta om psykossjukdomar utgör bokens sista del, som ger en värdefull information om samhällsinsatser, ekonomi och forskning. Och Personal inom psykiatrin och anhöriga till psykosdrabbade kan ha god behållning av boken för ökad förståelse och bättre hjälpinsatser. Lektör Margareta Fridstjerna (häftepos 1310355)

Pebbles Karlsson Ambrose är född 1970 och arbetade i många år inom reklambranschen. Efter sin andra psykos fick hon diagnosen schizoaffektivt syndrom och brottas nu med en psykosproblematik i sin vardag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Jag vet inte var psykoser kommer ifrån. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Anhörig

  För mig som är förälder till ett sjukt barn är det en mycket bra bok, man känner sig mindre ensam med sina problem

 2. Modigt
  Karl Oskar Håkan Gillberg, 16 oktober 2014

  Om hon inte haft en begåvning för att skriva tror jag att läsarna gått miste om denna betydelsefulla bok. Det finns många böcker som lämnar en oberörd men inte denna - man blir glad att någon haft modet och förmågan att skriva den.

 3. När Pebbles Karlsson Ambrose var 22 år gammal blev...
  Bokälskaren, 5 oktober 2013

  När Pebbles Karlsson Ambrose var 22 år gammal blev hennes pappa mördad. Det, i kombination med en individuell skörhet och att hon höll på att separera från sin man bidrog kanske till att hon utvecklade en förlossningspsykos och förföljelsemani i samband med att den andra dotterns föddes.

  Boken är indelad i tre delar; Livet innan jag blev sjuk, Mitt insjuknande och livet efter det, samt Fakta om psykoser och tips till dem som har kontakt med människor som är psykotiska, och det ser j... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Jag vet inte var psykoser kommer ifrån