Leva, älska, le : min resa genom sorgen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
1
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2013-08-19
Upplaga
1
Förlag
Ordberoende Förlag
Originaltitel
Leva Älska Le - Min väg genom sorgen
Medarbetare
Lewell, Mia (form)
Dimensioner
200 x 150 x 15 mm
Vikt
304 g
SAB
Dokc,Lz Nyström, Monika
ISBN
9789197851787

Leva, älska, le : min resa genom sorgen

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-08-19
209
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Boken borde läsas av många, för att förstå hur allt kan förändras, hur sorg kan se ut och för att få mod att ta tag i sitt eget liv" recension i tidningen Memento juni 2014..

En sorge- och tröstebok - om att leva, inte enbart överleva.
Boken innehåller tankar och funderingar som Monika skrev under 12 månader efter att hennes älskade man Tomi gått bort. Tankar som lockar både till gråt och skratt. Vi hoppas att den kan vara till hjälp för andra sörjande.

Monika om sig själv
"Jag arbetar som föreläsare och skribent, främst för att lyfta barns situation som anhöriga till svårt sjuka föräldrar. Jag grundar det jag har att säga i mina erfarenheter då min man dog i cancer för snart fyra år sedan. Våra barn var då 4 och 6 år gamla och vi tvingades att lära oss att leva utan vår pappa/make. Till yrket är jag förskollärare och jag har därför en pedagogisk kompetens gällande barns behov då de lever under svåra omständigheter."

Utdrag ur recension av Bibliotekstjänst (BTJ)
" En starkt emotionell och öppenhjärtig berättelse om en mängd spridda vardagserfarenheter och funderingar präglade av sorg och död, och om hur livet trots allt vänder åter. Viktiga inslag är även barnens reaktioner och hur man tillsammans kan minnas, möta saknaden och tomheten, och ändå finna glädje.

Författaren berättar rakt och generöst, och för många kommer hennes inspirerande ord säkerligen att engagera djupt. En sorge- och tröstebok - om att leva, inte enbart överleva." Lektör Margareta Wiman, Häftepos 14102122
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Leva, älska, le : min resa genom sorgen
 2. +
 3. Älska dig själv : en guide för särskilt sensitiva och andra känsliga själar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Älska dig själv : en guide för särskilt sensiti... av Ilse Sand (häftad).

Köp båda 2 för 439 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Leva, älska, le : min resa genom sorgen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Leva, älska, le inleds med det SMS som Monika Nyström...
  Bokälskaren, 26 september 2013

  Leva, älska, le inleds med det SMS som Monika Nyström skickade till alla vänner, kollegor, grannar och familjemedlemmar som hon hade nummer till, när hennes man Tomi hade gått bort, i hennes armar, i gryningen på deras sjunde bröllopsdag.

  Resten av boken är skriven i dagboksform, och börjar nästan ett år senare. Nyström skriver om sin saknad och känslorna i vardagen, men framför allt om hur hon gör för att gå vidare i sitt liv, och för att hjälpa barnen att leva vidare trots att dera... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Monika Nyström

 • Hoppfull

  Viveca Nordlander, Monika Nyström

  Undrar du ibland över döden? Det här är en sann historia om en familj, där pappan får en svår sjukdom och dör. Mamman och barnet blir ensamma kvar och de får upptäcka att hoppet, mitt i det svåra, kommer från oväntat håll. Det var då jag såg dem. ...