Maria Wetterstrand : kronprinsessan (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2010-06-11
Upplaga
1
Förlag
Blue Publishing
Medarbetare
Lundström, Stefan (form)
Dimensioner
217 x 141 x 21 mm
Vikt
380 g
SAB
Lz Wetterstrand, Maria
ISBN
9789197854078
Maria Wetterstrand : kronprinsessan (inbunden)

Maria Wetterstrand : kronprinsessan

Inbunden Svenska, 2010-06-11
199
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Maria Wetterstrand är just nu den klarast lysande super stjärnan i svensk politik. Hon är mer populär än socialdemokraternas Mona Sahlin om man får tro de senaste opinionsundersökningarna.Bara Fredrik Reinfeldt åtnjuter större förtroende än Maria Wetterstrand. Ingen politiker har fått sitt förtroende stärkt så kraftigt mellan två Sifomätningar. Och framför allt går hon hem bland unga väljare.

Vem är hon då, vår yngsta partiledare och nya stjärnpolitiker? Vem var hennes förste pojkvän och hurdan är hennes man, den finske politikern Ville Niinistö, vars familj tillhör det politiska toppskiktet i Finland?
Vad säger hennes skolkamrater om sin klasskompis som nu intar maktens korridorer i Stockholm? Vad gör hon förutom politiken?
Vilken ministerpost får hon om de rödgröna vinner valet? Och vad ska hon göra nästa år när hennes mandat som Miljöpartiets språkrör går ut?

Det finns inte mycket skrivet om Maria Wetterstrand. I den här boken får vi veta mer om hennes uppväxt i Eskilstuna, där hon föddes 1973 och som 15-åring bildade en lokalavdelning av Grön Ungdom. Vid 23 blev hon språkrör för ungdomsförbundet på riksplanet. Hon har en magisterexamen i biologi och har gått en ettårig dramalinje.

Tonchi Percan, som skrivit boken är frilansjournalist med rötter i Kroatien. Han har under det senaste året jobbat mest för Medierna i p1, men har en bakgrund som utrikesreporter, grävande journalist på svt och redaktör på tv8. Han har arbetat med dokumentärer för tv4, och gjort radioprogram om den nya litteraturen på Balkan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Maria Wetterstrand : kronprinsessan
  2. +
  3. Onaturlig död : Liv och död - en rättsläkares memoarer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Onaturlig död : Liv och död - en rättsläkares m... av Richard Shepherd (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Maria Wetterstrand : kronprinsessan