Att hantera traumarelaterad dissociation : färdighetsträning för patienter och deras terapeuter (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
407
Utgivningsdatum
2012-02-01
Förlag
Insidan Förlag
Översättare
Kristina Lander, Anna Gerge
Originaltitel
Coping With Trauma-Related Dissociation : skills Training for Patients and Therapists
Dimensioner
233 x 156 x 35 mm
Vikt
670 g
SAB
Doeab,616.852106
ISBN
9789197865999
Att hantera traumarelaterad dissociation : färdighetsträning för patienter och deras terapeuter (kartonnage)

Att hantera traumarelaterad dissociation : färdighetsträning för patienter och deras terapeuter

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage, Svenska, 2012-02-01
490
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna bok är en färdighetsträningsmanual för personer med traumarelaterade dissociativa störningar (DID och DDNOS). Boken kan - och bör - användas av patienter och deras behandlare i samband med individuell terapi samt i strukturerad gruppbehandling i såväl öppenvård som slutenvård.

Även om det finns flera färdighetsträningsmanualer som adresserar psykisk traumatisering, är denna bok den första handbok som finns för personer med komplex traumatisering och allvarliga dissociativa störningar. Den är integrativ och baserar sina interventioner på vedertagna teorier och modeller för behandling av kroniskt traumatiserade patienter.

Den här boken ger redskap för att förstå hur dissociation och traumatiska minnen påverkar människor liksom hur vi kan utveckla färdigheter för att hantera dem. Den fungerar också som en guide för psykoterapeuter som arbetar med patienter som lider av dessa störningar och erbjuder en strukturerad färdighetsträning till dem som lider av dissociativa störningar som följd av psykisk traumatisering. Författarna presenterar aktuella och viktiga teorier och visar hur de kan tillämpas i psykoterapeutisk behandling av trauma och dissociation. De använder sig av en kombination av korta utbildningsstycken, hemuppgifter och övningar.

Boken börjar med en översikt av begreppet dissociation och dess symptom. Författarna beskriver även de färdigheter man behöver lära sig för att börja läka ut tillstånden; t ex reflektion, att förstå och reglera känslor, att utmana dysfunktionella tankar, att hantera raseri, rädsla, skam och skuld, att hantera triggers, att lära sig att hantera sin självdestruktivitet och att ta små steg mot att förbättra sina relationer till andra. De erbjuder övningar för att utveckla en bättre sömn och få en bättre vardag i vilken man kan slappna av, reflektera och ladda sina batterier.

En guide för gruppledare i slutet av boken ger en översikt för hur introduktion och avskedstagande kan ske vid de tänkta 32 gruppsammankomsterna. Hemuppgiftsövningar för att underlätta lärande och förändring går som en röd tråd genom hela boken.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Att hantera traumarelaterad dissociation : färdighetsträning för patienter och deras terapeuter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Boken som sammanfattar psyket
    Fredrik, 13 juli 2016

    En perfekt bok för både dem som lider av dissociation samt andra som vill ha en begriplig bild av hur psyket ser ut och fungerar. En bok som både lyckas erbjuda empati med lidande samt färdigheter och konkreta tips att öva på för att hantera svårigheter.

  2. En mycket bra och intressant bok. Många bra exempel...
    Lars Magnus Ramquist, 12 november 2013

    En mycket bra och intressant bok. Många bra exempel och övningar att jobba med. Behöver inte läsas från pärm till pärm utan man kan hoppa fram och tillbaka i boken beroende på vad man själv är intresserad av eller behöver hjälp med.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Att hantera traumarelaterad dissociation ...