Svenska äpplen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
528
Utgivningsdatum
2010-03-30
Upplaga
1
Förlag
Kärnhuset
Illustratör/Fotograf
Ingrid af Sandeberg
Dimensioner
244 x 175 x 40 mm
Vikt
1620 g
SAB
Qee(x)
ISBN
9789197876001
Svenska äpplen (inbunden)

Svenska äpplen

(13 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2010-03-30
719
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sverige har ett gynnsamt klimat för äppelodling. Ingenstans blir äpplet så välsmakande och aromrikt som på våra nordliga breddgrader. Så är också äpplet den svenska frukten framför andra. Lättodlad och hållbar bjuder den god doft, vacker form, härlig smak och saftighet. Och, som kronan på verket, hälsofrämjande ämnen.

Import av äpplen kräver långa transporter till nackdel för miljön. Inte minst av den anledningen vill allt fler i dag odla sina egna äpplen. En annan orsak är att äpplen odlade utan besprutning i den egna trädgården smakar allra bäst. Med rätt sortval kan faktiskt alla, som har odlingsmöjligheter och inte bor alltför långt norrut i landet, vara självförsörjande på äpplen från slutet av juli till maj.

Görel Kristina Näslund är en av vårt lands främsta pomologer och här presenterar hon 245 sorter som med framgång kan odlas i Sverige. Varje beskrivning bygger på noggranna studier av äpplet i fråga. Varje äpple är också avmålat och avritat efter färsk, doftande förlaga av Ingrid af Sandeberg. Alla som vill bestämma sina äpplen i trädgården med hjälp av boken, eller står inför att köpa ett nytt äppelträd, kommer att uppskatta de detaljrika presentationerna och Ingrid af Sandebergs skickligt målade bilder.

I slutet av boken finns en tabell över sterilitetsgener hos äpplen. Med hjälp av den går att utläsa vilka äppelsorter som kan befrukta varandra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svenska äpplen
 2. +
 3. Konsten att sköta ett äppelträd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konsten att sköta ett äppelträd av Görel Kristina Näslund (inbunden).

Köp båda 2 för 980 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Svenska äpplen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Handbok, uppslagsbok och konstverk
  Ingvar Danielsson, 6 november 2016

  Författarens och illustratörens kunskaper i ämnet har hjälpt mig att välja ut tre äppelsorter som jag planterat i min nyanlagda trädgård. Jag sorterade efter härdighet, resistens mot sjukdomar, växtsätt, smak, skördeperiod och hållbarhet vid lång lagring. Efter två år ser allt lovande ut. Hoppas snart bli nästan självförsörjande vad gäller äpplen.

  Fotografi eller teckning? Jag har kommit fram till att tecknaren är smartare än kameran när det gäller att framhäva den enskilda äppelsortens speciella utseende.

 2. Bästa pomologin
  Anna , 14 juni 2015

  Vill du ha en uppslagsbok om äpplen ska du köpa den här.
  Den är så bra att olika institutioner har försökt stjäla både text och bilder!

 3. Sveriges bästa pomologi!
  Julia Sigurdson, 10 juni 2015

  Vackra bilder, intressanta beskrivningar, sorter i bokstavsordning gör det lätt att hitta, kort sagt Sveriges bästa pomologi, något för alla äppleälskare

 4. Utsökt vacker!
  Carin Ardelius, 27 maj 2015

  En utsökt vacker och informativ bok om äpplen. En glädje att titta i även för en icke-pommolog utan fruktträdgård! Ett smycke i bokhyllan!

 5. Ett gediget praktverk
  Cecilia, 23 maj 2015

  Här är ett uppslagsverk som tar upp 245 äppelsorter. Den tar ingående upp smak, utseende, mognadstid. Dessutom tar boken upp sådant som ingen annan äppellbok beskriver, t ex hur fort fruktköttet mörkfärgas när man skär i det och färgen på både knoppar och utslagna blommor. Därför kan den som söker en vitblommande äppelsort till sin trädgård hitta den här.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Görel Kristina Näslund