Virginia Woolf : en biografi (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
484
Utgivningsdatum
2022-11-14
Upplaga
1
Förlag
Kärnhuset
SAB
Gez Woolf, Virginia
ISBN
9789197876087
Virginia Woolf : en biografi (inbunden)

Virginia Woolf : en biografi

Inbunden Svenska, 2022-11-14
319
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Virginia Woolf är en internationellt känd romanförfattare och litterär ikon som alltid kommer att räknas in bland de stora. Mer än 80 år efter hennes bortgång fortsätter Woolfs böcker att komma ut i nya utgåvor, såväl i hennes hemland England som i andra länder. Därtill var hon en briljant essäist och en fänglande konversatör som utgjorde centrum i den omsusade Bloomsburygruppen.

Görel Kristina Näslund är legitimerad psykolog och doktor i medicinsk vetenskap. Hennes biografi över Virginia Woolf handlar om författarens livshistoria. Woolf föddes i London 1882 och och levde under en turbulent tid med sociala, konsnärliga och politiska omvälvningar. Hon växte upp tillsammans med flera syskon och halvsyskon i en tid som kännetcknades av hästdragna bussar, strikta klädregler, stela umgängesformer och begränsade möjligheter för kvinnor att utbilda sig och forma ett liv efter egen önskan. Trots många hinder nådde hon tidigt en position som uppskattad essäist och författare. 

Med sin bok vill Görel Kristina Näslund visa Virginia Woolfs mångsidiga begåvning, spegla hennes personlighet och skildra hennes händelserika levnad, från den senviktorianska eran fram till andra världskriget. Hon har också velat betysa hennes gärning som uppmärksammad skribent samt hennes psykiska skörhet, äktenskapet med Leonard Wolf, hennes relationer med andra kvinnor och det täta umgönget med vännerna i Bloomsbury.  Biografin bygger mycket på Woolfs brev, dagböcker, essäer och romaner men Görel Kristina Näslund har också tagit del av de minnesbilder som nära släktingar och samtida vänner och bekanta har skrivit ned. Tillsammans ger det en bild av en komplicerad, sårbar och högt begåvad författare och feminist. En marsdag 1941 tog hon sitt liv och hon blev bara 59 år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Virginia Woolf : en biografi
  2. +
  3. Ögonblick av frihet : dagboksblad 1915-1941

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ögonblick av frihet : dagboksblad 1915-1941 av Virginia Woolf (inbunden).

Köp båda 2 för 526 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Görel Kristina Näslund