Klappa händer små (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2011-08-10
Upplaga
1
Förlag
Basil
Översättare
Helen Ljungmark
Originaltitel
Little Hands Clapping
Medarbetare
Öberg, Björn (form)
Dimensioner
210 x 135 x 18 mm
Vikt
320 g
SAB
Hce
ISBN
9789197878739
Klappa händer små (häftad)

Klappa händer små

Häftad Svenska, 2011-08-10

Slutsåld

Någonstans i en liten stad i Tyskland finns ett bisarrt museum där en spindelätande gammal man och stadens doktor utgör de märkligaste av bundsförvanter. Samtidigt, i en by långt borta, förälskar sig den vackraste av flickor i den vackraste av pojkar,en bagare med brustet hjärta spelar valthorn och stadens mest ineffektiva poliskonstapel avslöjar, med viss hjälp av hunden
Hans, ett brott så groteskt att det kommer att skaka världen.

Dan Rhodes, 2010 års vinnare av E.M. Foster Award och utnämnd till en av Storbritanniens tjugo bästa unga författare, har skrivit en roman som är en bröderna Grimm-saga för vuxna, med drag av Tim Burton och stänk av Gabriel Garcia Marquez magiska realism.

Från den olycksbådande inledningen till den sprängfyllda upplösningen smälter "Klappa händer små" utsökt samman ett underhållande berättande med Rhodes makabra fantasi, förtrollande originalitet och magiska touche.
"Klappa händer små" är en fantastisk saga fylld med svart humor och extremt vackra människor, valthornsmusik, ett självmordsmuseum, en man som ser precis ut som Pavarotti, okonventionella dieter, en levande solstråle och en hund som heter Hans.

Den svenska utgåvan innehåller originalillustrationer av konstnären
Björn Öberg.

"En originell och välskriven berättelse, som vädjar till läsarens fantasi och där författaren med hjälp av bisarr roni och en god portion empati, fångar läsaren från första till sista sidan" - BTJ
"Årets läsupplevelse" - Bokmilaskogen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »