Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Böckerna om Fry (del 4)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
202
Utgivningsdatum
2011-08-27
Upplaga
1
Förlag
Monkaland bokförlag
Dimensioner
218 x 155 x 22 mm
Vikt
440 g
SAB
uHc
ISBN
9789197879019
Kungsgården (inbunden)

Kungsgården

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2011-08-27
169
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kungsgården är en historisk äventyrsroman som handlar om flickan Fry som är ett Solbarn och utvald av Solgudinnan. Efter att Kungsgården blivit anfallen av kungen i Kivik har Solgudinnans tjänare Hird blivit förd till Aldurs gård vid Holma. Fry har flytt tillsammans med Mångudens tjänare Ulv och lever nu i skogarna vid Virse. Aldur håller bygden i skräck. Många har blivit offrade. Kungsgården är den spännande fortsättningen på Solbarnet, Månguden och Isvintern. Boken utspelar sig under bronsålderstid i Halmstad och södra Halland. Kungsgården är fjärde och avslutande delen i bokserien: Böckerna om Fry.

Röster om böckerna:

"Solbarnet är spännande läsning, med ett språk som flyter lätt och passar bra in i den valda tidsåldern. För ungdomar med historieintresse och fascination för det övernaturliga passar denna bok perfekt."Anna Wilner, BTJ.

"Med ett målande språk, som genast sätter igång bildskapandet i huvudet, berättar Monika Häägg med spänning om den föräldralösa flickan Fry. En ungdomsroman som kan läsas av en betydligt bredare läsekrets" Ellen Eklind, Gävle Arbetarblad.

Om författaren:

Monika Häägg är teaterpedagog. Hon har skrivit ett flertal teaterpjäser, noveller och poesi. Under många år har hon arbetat som teaterledare, regissör och även skådespelare. Det har varit allt från barnteaterturnéer med eget manus och musik till spökhistorier i skymningen. Monika har arbetat med uppbyggnad av Halmstads stora teaterförening, Halmstads Kvartersteater, och varit teaterns verksamhetsledare. Monika gör också föreläsningar om bronsålder och fantasi, drama med skrivande och skolprojekt med de historiska böckerna som inspiration.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kungsgården
 2. +
 3. Månguden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Månguden av Monika Häägg (inbunden).

Köp båda 2 för 326 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kungsgården. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 3,5 av 5
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 17 februari 2012

  Kungsgården är den fjärde och sista delen i en serie historiska ungdomsromaner. Första delen heter Solbarnet, den andra delen heter Månguden, och den tredje delen heter Isvintern.

  Så här skrev jag om "Månguden":

  "Jag tycker om att läsa ungdomsböcker ibland. Egentligen skulle det väl inte heta ungdomsböcker och vuxenböcker, utan kanske "mer lättläst" och "mindre lättläst" eller nåt. För åldern har väl egentligen ingen som helst betydelse när det gäller böcker.

  Den... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Monika Häägg