Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Böckerna om Fry (del 1)
Läsålder
12-15 år
Utgivningsdatum
2012-12-01
Upplaga
1
Förlag
Monkaland Bokförlag
ISBN
9789197879026
Solbarnet (e-bok)

Solbarnet (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2012-12-01
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En historisk äventyrsroman som utspelar sig i södra Halland under bronsålderstid.
Den föräldralösa flickan Fry växer upp under svåra omständigheter på Nygården. En kväll blir Fry anklagad för stöld av offergåvorna och förs till Kungsgården. Hon döms att bli det första människooffret på lång tid, men som utvald av Solgudinnan visar hon övernaturliga krafter.
En spännande familjebok som älskas av alla läsare från ung till gammal Den är mycket lämplig att använda som läs-projekt för mellan- och högstadieskolor.
Solbarnet är första delen i serien: Böckerna om Fry.
Om boken: "Med ett målande språk, som genast sätter igång bildskapandet i huvudet, berättar Monika Häägg med spänning om den föräldralösa flickan Fry. En ungdomsroman som kan läsas av en betydligt bredare läsekrets." Ellen Eklind, Gävle Arbetarblad.
"Solbarnet är lättläst och handlingen drar snabbt igång, redan efter ett par kapitel är dramatiken på topp...Upplösningen är extra spännande där får både läsaren och bokens karaktärer många överraskningar samtidigt som pusselbitarna faller snyggt på plats." Camilla Jönsson, Hallandsposten.
Om författaren:
Monika Häägg är teaterpedagog. Hon har skrivit ett flertal teaterpjäser, noveller och poesi. Hon hon arbetat som teaterledare, regissör och även skådespelare. Det har varit allt från barnteaterturnéer med eget manus och musik, till spökhistorier i skymningen. Hon gör också föreläsningar om bronsålder och fantasi, drama med skrivande och skolprojekt med de historiska böckerna som inspiration.Monika gör också visprogram med egna och andras sånger.
Solbarnet är hennes debutroman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Monika Häägg