Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
102
Utgivningsdatum
2010-03-19
Förlag
Mimers Källas Förlag
Medarbetare
Wahlgren, Yens (red.)
Dimensioner
198 x 125 x 10 mm
Vikt
160 g
SAB
Mz
ISBN
9789197882903
Ord om sed : hedniska betraktelser vid dagens början (häftad)

Ord om sed : hedniska betraktelser vid dagens början

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2010-03-19
229
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det blotas fortfarande till Oden, Freja och tomten i Sverige. Tomten får gröt till jul och Freja firas vid midsommar. Den forna seden, asatron, har överlevt in i det moderna samhället och återupptäcks av nya generationer hedningar.Sedan 1997 har Sveriges Asatrosamfund delat med sig av hedniska betraktelser i livsåskådningsprogrammet "Vid dagens början i Sveriges radios P1.I "Ord om Sed" har vi samlat dessa 22 hedniska reflektioner för att ge fler möjlighet att ta del av tankarna och få insikt i den moderna hedendomen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ord om sed : hedniska betraktelser vid dagens början
  2. +
  3. Folktro : på 31 olika sätt av 30 olika författare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Folktro : på 31 olika sätt av 30 olika författare av Cecilia Larsson Kostenius, Michéle Glatthard, Sten Rosendahl, Jimmy Håkansson, Linda Broberg (häftad).

Köp båda 2 för 419 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ord om sed : hedniska betraktelser vid dagens början. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Enda boken om svensk hedendom
    Mons Olympos, 29 juni 2010

    Ord om sed ger en unik inblick i hedendomen i dagens Sverige. Jag vet ingen annan bok där hedningarna själv får komma till tals och beskriva sin tro - oftast är det forskare/tyckare som skriver OM dagens hedningar. De korta texterna i boken har tidigare sänts i Sveriges radio och är tänkvärda betraktelser över naturen och makterna. Dagens hedendom är en mix av folktro och myter från nordisk mytologi och det är en aha-upplevelse att läsa om egentligen vilken modern trosåskådning det är. Religi... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna