Tore får en tröja (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Boel och Tore (del 2)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
26
Utgivningsdatum
2014-05-30
Förlag
Landskrona Vision AB
Originaltitel
Tore får en tröja
Illustratör/Fotograf
Helena Davidsson Neppelberg
Dimensioner
185 x 172 x 5 mm
Vikt
84 g
SAB
Hcf
ISBN
9789197886017

Tore får en tröja

Häftad,  Svenska, 2014-05-30
240
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken är gjord av illustratören och författaren Helena Davidsson Neppelberg. I boken finns illustrationer ovanför texten hur man tecknar orden i texten med TAKK - Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation.

Handlingen är enkel och inga svåra ord förekommer. Bara de för texten bärande orden tecknas. Böckerna passar bra för många, bland annat för de som är nybörjare på tecken, de som behöver enkla historier med tydliga bilder och även för nyanlända barn som behöver träna läsning och använder tecken som en bro till det svenska språket.

Så här tyckte Bibliotekstjänsts lektör Eva Lexell Törnblom om Tore får en tröja:
Texten är kompletterad med TAKK, tecken som alternativ och kompletterande kommunikation, en metod som lånar tecken från dövas teckenspråk och används av hörande barn, ungdomar och vuxna med eller utan utvecklingsstörning som har så stora svårigheter med språk och kommunikation att de inte talar eller har mycket bristfälligt tal. Illustrationerna är mycket tydliga, med rena klara färger och kraftig svart kontur. Samtidigt är de mjuka, plastiska och fulla av liv och stark känsla. Helena Davidsson Neppelberg, utbildad vid Konstfack, arbetar med illustrationer för tidningar, reklambyråer och bok- och läromedelsförlag, har gjort både bild och text, vilka samverkar fantastiskt bra för berättelsen. Texten är mycket enkel, med en informativ mening per uppslag, i stil med en pekbok. Utan att frångå enkelhet och tydlighet, lyckas hon överraska och skapa dramatik, mycket tack vare sin skicklighet i perspektivval. Boken passar bra för att tala om känslor men också som lästräning för nybörjaren och för lustfylld övning i TAKK. En fin bok om stora känslor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tore får en tröja
  2. +
  3. Boel får en boll

De som köpt den här boken har ofta också köpt Boel får en boll av Helena Davidsson Neppelberg (häftad).

Köp båda 2 för 469 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Helena Davidsson Neppelberg