Vera hela dagen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2014-10-06
Förlag
Landskrona Vision AB
Illustratör/Fotograf
Helena Davidsson Neppelberg
Dimensioner
300 x 210 x 5 mm
Vikt
184 g
SAB
uFc
ISBN
9789197886024

Vera hela dagen

Häftad,  Svenska, 2014-10-06
276
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Helena Davidsson Neppelberg är en prisbelönt illustratör och författare som bland annat fått Stora Svenska Illustratörspriset för sina arbeten.

Boken innehåller dels texterna med tecken, dels bilderna på Vera i alla olika sinnesstämningar och dels mängder av frågor, uppgifter och förslag till fördjupningar i ämnen som rör sig runt filmen. Det är ämnen som rör allt från känslor till stjärnor och planeter till favoritgodiset, olika årstider och väderlekar. Frågorna sträcker sig från väldigt lätta till lite mer avancerade så att min förhoppning är att de ska fungera i både förskolan, träningsskolan och grundsärskolan. I materialet är vänstra sidan av uppslaget för eleven och den högra sidan för pedagogen. Min förhoppning är att man ska kunna kommunicera med eleverna en stund om varje känsla som Vera upplever. Frågeställningarna i boken är från de enklaste tänkbara till svåra frågor för de mer vetgiriga barnen. Allt ifrån "Vad är en favorit?" till frågor som "Vad är rymden?". Det finns uppgifter som kan användas inom ämnet svenska (gör en bok om en vanlig dag i ditt liv) inom SO (om rymden och planeterna och frågan om hur ljus uppstår, hur väder och årstider uppstår och vad ett moln egentligen är) matematik (rollspel: leka affär - sätt prislappar på varor, räkna ut vad din kund ska betala i affären mm) hemkunskap (baka kakor!) och så många frågor om känslor förstås. Varför gråter man? När blir du jätteglad? Varför blir man ibland rädd i mörker?
Filmen som hör till boken är full av roliga ljud och animationer. Fanny, 15 år, läser och tecknar berättelsen med TAKK med stor inlevelse om Veras dag, från morgon till kväll. Tänk så många känslor man kan uppleva på en och samma dag?

Filmen Vera hela dagen har blivit recenserad av Bibliotekstjänst och det var verkligen ingen dålig recension! I recensionen kan man läsa följande:

"En mjuk, närvarande 15-årig flicka tecknar berättelsen som handlade det om henne. Flickan är ljuvlig att se och hennes teckenspråk och mimik är naturligt och tydligt. Berättandet växlar med animationer i klara enkla färgfält med kraftfull svart kontur. Känslornas sammanhang är skola, tankar om jobb, födelsedag, fritidsintressen, mörkerrädsla och relationer. Tempot är lugnt. Man hinner upptäcka de få komponenterna i bilden och känna. Det är kreativt i sin enkelhet. Ljudillustrationer förhöjer. Till filmen finns ett häfte med text, bilder och arbetsuppgifter till filmen. Filmen är positiv och lättförståelig och ger god utgångspunkt för samtal och är mycket lämplig för målgruppen."

Även boken fick en väldigt bra recension av samma lektör:

Vera hela dagen är ett A4-häfte med text, bilder och arbetsuppgifter till filmen med samma namn... På pärmens insida förklaras många fördelar med TAKK. Figurerna i illustrationerna är desamma som i filmen. De är mycket tydliga med klara enkla färgfält med kraftfull svart kontur och ger i sin enkelhet mycket uttryck för känslorna som är häftets tema. Det ger intressant utgångspunkt för många samtal samt övningar som att berätta om sig själv, morgonvanor, skolan och relationer, jobb- och framtidsdrömmar, födelsedag, godsaker och illamående, grimaser och roligheter, gråt och att slåss, mörkerrädsla, väder, TV-program, ilska, bad, sömn och drömmar. Texten från filmen, en mening per uppslag, illustreras också i TAKK. Frågorna och uppgifterna är intresseväckande och rymmer bilduppgifter, fotograferande, rollspel, bakning och faktasökande. Vera hela dagen känns rolig och mycket lämplig för målgruppen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vera hela dagen
  2. +
  3. Musse & Helium. Den låsta portalen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Musse & Helium. Den låsta portalen av Camilla Brinck (inbunden).

Köp båda 2 för 425 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna