Så glad (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2011-06-14
Förlag
Bokförlaget Erantis
Dimensioner
200 x 140 x 12 mm
Vikt
260 g
SAB
Hc
ISBN
9789197886802
Så glad (häftad)

Så glad

Häftad,  Svenska, 2011-06-14
238
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Två systrar, Nenne och Della,tillbringar några sommarveckor i en stuga på landet. "Kom i år också", skrev Nenne till sin syster och att allt skulle bli bättre i år även om hon för pengars skull måste ta emot sommarbarn. Och Della kommer med sina två barn, babyflickan Monni och den lille pojken Jan, som Nenne kallar "Så glad". Systrarna är mycket olika, Nenne är känslig och osäker, Della den starka och överlägsna. I deras verklighet finns mygg, tvestjärtar, ungar som bråkar, slår sig, spiller välling och blir sjuka. Som andningshål har de sina hemliga konstnärsdrömmar: Nenne skriver dikter, Della har stunder när hon i vild inspiration ritar i sitt skissblock och kasserar verken efter hand.

Att Lise Drougge är bra, helbra, även från strikt artistiska synpunkter har ofta sagts ut - men inte att hon är ovanlig och inte vari hennes ovanlighet består: hon hittar på nytt. I varenda en av hennes romaner möter man människor som man inte träffat på i litteraturen, insatta i oförutsedda konflikter. Hennes prosa är alltidstilsäker med spänst och eld från hennes temperament...hon är något av en pionjär i svensk berättarkonst.
Ivar Harrie, Expressen

Atmosfären är uppladdad med kvinnors och barns vanskliga värld så full av ömhet utan gräns...
Ella Taube, Stockholms-Tidningen

Lise Drougge lyckas med det svåra att göra konst av glädje, den glädje som är till vardags och som är bärande i tusen småting.
Walter Dickson, Ny Tid
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lise Drougge