På väg mot språket (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2012-05-04
Upplaga
1
Förlag
Drucksache
Översättare
Sven-Olov Wallenstein, Ola Nilsson
Originaltitel
Unterwegs zur Sprache
Dimensioner
210 x 130 x 20 mm
Vikt
360 g
SAB
401,F:d
ISBN
9789197891349
På väg mot språket (häftad)

På väg mot språket

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-05-04

Slutsåld

»På väg mot språket» (Unterwegs zur Sprache) är ett av de centrala verken i Heideggers sena författarskap och räknas till ett av de viktigaste arbetena i efterkrigstidens språkfilosofi, estetik och poetik. Heidegger försöker här att precisera relationen mellan poesi och filosofi, bland annat genom en serie läsningar av Gottfried Benn, Georg Trakl och Stefan George. Han diskuterar förhållandet mellan sin meditation över språket och de teorier som utvecklats inom lingvistik, cybernetik och informationsteori, liksom det slags språkfilosofi som bygger på logik och meningsteori.

Om översättarna:

Sven-Olov Wallenstein är lektor i filosofi och estetik vid Södertörns högskola, och chefredaktör för Site. Han har översatt ett tjugotal böcker från tyska, engelska, franska och italienska, och publicerat ett antal monografier och antologier om samtida filosofi och estetik.

Ola Nilsson är författare. Han debuterade 2006 med novellsamlingen »Prosa åren 1995-2005» och har sedan dess publicerat fyra romaner, senast »Kärleken gömmer minnet» (2012).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av På väg mot språket. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Jag älskar språk och språkvetenskap. Heidegger är ju...
    Roberth Edberg, 28 maj 2013

    Jag älskar språk och språkvetenskap. Heidegger är ju en av de största och inte den störst på denna spelplan. Självklar läsning för den intresserade.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om På väg mot språket