Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
276
Utgivningsdatum
2011-09-01
Förlag
Reporto Förlag
Dimensioner
220 x 142 x 25 mm
Vikt
440 g
SAB
Pmbb.05
ISBN
9789197891738

Matens pris : boken som matindustrin inte vill att du ska läsa

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2011-09-01

Slutsåld

"Årets avslöjande. Vinnare av Stora Journalistpriset 2011"

Boken som matindustrin inte vill att du ska läsa.

Vet du vad du äter?

Vill du veta vad du äter?

Eller vill du bara att maten ska vara billig?

För det är den. Superbillig. Aldrig förr har vi lagt så lite av våra pengar på mat. Bra, tycker vi förstås när vi står i matbutiken. Men baksidan är en utveckling som är på väg att få världens livsmedelsförsörjning att kollapsa.

Prispressen har förvandlat bondgårdar till resultatenheter i en multinationell industri, helt beroende av olja och naturgas. Ensidig odling innebär tung påfrestning på miljön. På åkrarna används bekämpningsmedel så giftiga att de varje år dödar en kvarts miljon människor. Djur avlas så hårt att de går sönder.

De prisbelönta Sveriges Radio-reportrarna Malin Olofsson och Daniel Öhman har rest jorden runt i jakt på den billiga matens verkliga kostnader. Genom unika rapporter från holländska växthus, danska grisgårdar, brasilianska betesmarker, vietnamesiska fiskdammar och skånska kalkonfarmer berättar de sanningen om svenskarnas nya favoritvaror.

Men det finns vägar tillbaka till en sund matproduktion. "Matens pris" pekar ut riktningen och hjälper dig som konsument att göra bättre val med tips på bra och billiga varor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Matens pris : boken som matindustrin inte vill att du ska läsa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En mycket viktig och intressant bok för den vetgirige...
    Ulrika Ganning, 25 april 2013

    En mycket viktig och intressant bok för den vetgirige kring matindustrin idag. Jag läste ett kapitel i taget eftersom jag blev så upprörd över hur vår mat hanteras och vad människorna utsätts för som odlar och producerar maten. Emellanåt hemsk läsning men en otroligt läsvärd bok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Bokvideo