Entreprenören : Lars Irstad (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2010-11-10
Förlag
Styra Förlag
Dimensioner
240 x 165 x 20 mm
Vikt
520 g
ISBN
9789197894715
Entreprenören : Lars Irstad (inbunden)

Entreprenören : Lars Irstad

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2010-11-10
287
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
På 25 år byggde Lars Irstad upp Nordens största IT-företag, Programator, och en företagsgrupp med mer än 5 000 anställda, och detta utan att själv programmera en enda rad, ödsla tid och pengar på representation eller läsa facklitteratur skönlitteratur däremot i kopiösa mängder. Ytterligare något hundratal företag har Lars Irstad som pappa eller styvpappa och entreprenörsverksamheten pågår fortfarande med full fart.
I boken berättar denne ovanlige företagare mycket öppenhjärtigt om sitt liv, sina framgångar och sina misstag. Och om att pengar avger feromoner, det gäller bara att träna upp näsan.
Den som har lyssnat och skrivit är Rune Brandinger. Han är en annan typ av företagsledare och tror inte så mycket på feromoner. Rune Brandinger har bland annat varit chef för Södra och arbetat i ett 70-tal styrelser, bland dem Programator under tiden för bolagets börsintroduktion. Han försöker i stället förstå vad som kunde ha hänt med hjälp av kyliga analyser.
Boken återger samtalen med Lars Irstad fullständigt osminkat och det ger en unikt tydlig bild av hur en entreprenör tänker och handlar, hur han känner igen en affärsmöjlighet, vad som leder till framgång och hur misslyckanden brukar se ut när de börjar. Det är en bok som man kan lära sig mycket av men framför allt är det en rolig och spännande berättelse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Entreprenören : Lars Irstad
 2. +
 3. Jag måste ha varit olidlig : Arvid Fredborg, krigskorrespondent, författare och rådgivare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag måste ha varit olidlig : Arvid Fredborg, kr... av Lars Fredborg (inbunden).

Köp båda 2 för 526 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Entreprenören : Lars Irstad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En inspirerande historia. Hade aldrig hört talas om...
  Sebastian Lindqvist (Stockholm), 16 april 2013

  En inspirerande historia. Hade aldrig hört talas om Lars Irstad innan jag läste denna bok. Kunde inte lägga ifrån mig den. Hans energi och fritänkande inspirerar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Rune Brandinger

 • Det nya styrelsearbetet

  Rune Brandinger

  Den här boken har två huvudteman: att styrelser ska jobba med rätt frågor - och på rätt sätt! Styrelsens arbetsformer och sammansättning behandlas grundligt, inklusive metoder för utvärdering av styrelsens arbete. Många styrelser tar för lätt på v...