Poesi : sveriges bästa digitala poeter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
146
Utgivningsdatum
2010-12-04
Förlag
poeter.se
Dimensioner
210 x 134 x 8 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789197898522
Poesi : sveriges bästa digitala poeter (häftad)

Poesi : sveriges bästa digitala poeter

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2010-12-04
233
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Tolvnitton Förlag ger ut Sveriges bästa digitala poeter

- Det sägs att poesin är utrotningshotad. Att förlagen har gett upp på poesin och att poesihyllorna blir kortare och kortare. Men det har aldrig skrivits och läst så mycket poesi som nu, säger Johanna Piper (VD och redaktör på Tolvnitton Förlag).

På Poeter.se, Sveriges största poesisajt, har över en miljon texter publicerats av tiotusentals poeter. I dagsläget har de över 100 000 läsningar per dygn. Poesin är i själva verket mer levande än någonsin. Tolvnitton Förlag och Poeter.se har inlett ett samarbete för att skapa en poesiantologi där en del av all spännande poesi på nätet också får en möjlighet att leva vidare i tryckt form. Målet är att ge den digitala poesin ett ansikte i bokhyllorna och boklådorna.
Daniel Lyrstedt och Fredrik Gustavsson driver Poeter.se sedan 2009. Fredrik Gustavsson är Poeter.se kodpoet. Han programmerar och utvecklar den plattform som poeterna behöver för att verka på nätet.

- Jag gillar hur Poeter.se ger alla en möjlighet att uttrycka sig inför en publik. Vi samlar så många grupper av människor; hjärta- och smärtadiktare, religiösa, politiska, provokatörer, poesinördar, gammal som ung, säger Fredrik Gustavsson.

Daniel Lyrstedt blev medlem redan 2005, strax efter starten, och kan ses som en representant för våra moderna poeter. Den moderna poesin har sprängt alla former. Idag brister den ut i nätpublicerad poesi, spoken word, estradpoesi, slamtävlingar, poesifestivaler och event, där författare och publik smälter samman i ett organiskt levande kulturutryck.

- Jag tillhör en av många poeter som har upptäckt poesin genom nätet. Poeter.se är den naturliga samlingspunkten för all poesi i Sverige. Vi är glada och stolta över att vi fått gehör hos ett förlag för att föra ut de digitala poeterna också i böckernas värld, säger Daniel Lyrstedt.

Johan Nordgren och Lili Samuelsson är två av poeterna i antologin.

- Bosatt i Kungsbacka, socionom i allmänhet, poet och konstnär i synnerhet. Jag tänker att man kan bli sedd på olika sätt. Att publicera sin poesi är ett sätt. 2004 tog jag steget ut ur klyschan "byrålådan" till Poeter.se. Där finns det jag håller av. Ord och människor. Där finns andra som skriver poesi och det har varit oerhört betydelsefullt för mig. Att få direkt feedback på det jag skriver. En del av dessa människor har kommit att bli mina vänner. Jag är glad över att blivit uttagen till att medverka i antologin. Från cyberrymden till papper. Jag älskar ord och dess möjligheter, säger Lili Samuelsson.

Johan Nordgren tillhör den första vågen av svenska poetryslampoeter och har varit aktiv på landets poesiscener sedan 1995. Han vann sitt tredje lagguld i svenska poetryslammästerskapen 2009. Dessutom arrangerar han poesievenemang och poetryslamtävlingar och har medverkat i ett flertal antologier samt gett ut tre diktsamlingar.

- Poeter.se ger en utomordentlig möjlighet att prova sina texter för en publik medan de fortfarande befinner sig i en skapandeprocess och få direkt respons! Nu när Poeter.se utvidgar sig till boksidan ger det poeterna en möjlighet att se vad som händer med texten då den sätts i ett direkt sammanhang med andras texter. Även för mig som medverkat i flera antologier är det alltid lika spännande att se vad som händer med texten i just detta sammanhang, säger Johan Nordgren.

Antologin POESI - Sveriges Bästa Digitala Poeter innehåller 111 dikter av 111 digitala poeter och uppvisar den fantastiska bredd som finns inom den moderna poesin.

»Bland sonetter, abstrakt poesi, kärlekspoem, existentialism och fiskpudding, slår mångfalden fast att den svenska poesin är långt ifrån utdöende.«

Poesiantologi med 111 dikter av 111 digitala poeter från hela landet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Poesi : sveriges bästa digitala poeter
 2. +
 3. Det omöjliga

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det omöjliga av Göran Sonnevi (häftad).

Köp båda 2 för 449 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Poesi : sveriges bästa digitala poeter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra!
  Mimmi S, 3 januari 2011

  Det är lätt att antologier, och då i synnerhet poesiantologier, blir ett slags alfabetiskt soundtrack till ännu en kulturskymning, men icke i detta fallet. "Sveriges Bästa Digitala Poeter" är faktiskt riktigt bra - lite mer av alfabetiskt soundtrack till en kulturgryning...

 2. Toppen!
  Bokmalin, 9 december 2010

  En helt underbar poesisamling! Här finns något för varje dag på året.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna