Sjusvansad Katt (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
103
Utgivningsdatum
2013-06-01
Förlag
poeter.se
Dimensioner
210 x 133 x 6 mm
Vikt
149 g
ISBN
9789197898577
Sjusvansad Katt (häftad)

Sjusvansad Katt

Häftad Svenska, 2013-06-01
179
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
- Det okända exponeras, står det på ett ställe i Håkan Eklunds högt absurdistiska text. Det kan man utan tvekan säga om denna märkvärdiga lilla skapelse som får en att tänka på surrealisternas vindgenomdragna andekabinett. Här finns en hyperblandning av sällsynt lekfullhet, gränsöverskridande fantasirikedom och en fascinerande brist på ängslan för litterära-kulturella hierarkier och traditioner. Texten drar läsaren in i medvetandetillstånd där man vistades som barn. Det hallucinatoriska landskapet, där inga riktiga avgränsningar finns mellan yttre och inre, genombryts ibland av plötsliga och i stunder överraskande vackra poetiska utfall. Metaforerna är stundom halsbrytande och bildvärlden förunderlig. När Eklund når topparna står han, med humorn spetsad av ett högst autentiskt existentiellt allvar, sida vid sida med de bästa samtida svenska serietecknarna, skriver Peter Lucas Erixon, och fortsätter:

- Man ska förbereda sig på och öppna sig för ett förändrat medvetandetillstånd i denna text som, ibland prövande, kräver sin egen särskilda läsart. Här läcker sannerligen det okända fram.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sjusvansad Katt
  2. +
  3. Fotavtryck Ekopoesi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fotavtryck Ekopoesi av Johanna Nyqvist, Daniel Lyrstedt (häftad).

Köp båda 2 för 385 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Håkan Eklund

  • Svensk poet 2012

    Håkan Eklund

    Alla drömmer väl om att bli utgiven någon gång. Eller i alla fall publicerad...Och kanske blir man det vid något tillfälle och får känna den där unika känslan av att se sina egna ord som tryckta svarta formler.Tanken på att någon främling läser, j...