Från klarhet till klarhet : lysande texter för sociologisk forskning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2013-10-01
Upplaga
1
Förlag
Égalité
Dimensioner
225 x 150 x 30 mm
Vikt
639 g
SAB
Oa
ISBN
9789197903998
Från klarhet till klarhet : lysande texter för sociologisk forskning (häftad)

Från klarhet till klarhet : lysande texter för sociologisk forskning

Häftad Svenska, 2013-10-01
311
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Samhällsvetenskaplig forskning äger vanligen rum ytterst stillsamt, bland högar av papper och böcker, vid datorskärmar och på seminarier. Men ibland händer det något. En dag kan man få tag i en text som hjälper en att skärpa blicken, få ordning på intrycken och energi nog att börja argumentera. Materialet faller på plats och forskningen går faktiskt framåt.
Det handlar om teoretiska händelser - ett slags radikala betraktelseomkastningar - som kan lotsa den forskare som dag efter dag, vecka efter vecka, månad efter månad bemödar sig med att få grepp om sin empiri. Denna bok har samlat elva sådana händelser, det vill säga artiklar och bokkapitel från internationellt namnkunniga samhällsvetenskapliga forskare, som var och en erbjuder inspiration och nytänkande. Genom att grunna över det egna materialet i relation till dessa texter kan läsaren på ett lättare och friare sätt våga teoretisera sitt material - och därmed ta språnget till ny kunskap.
"Från klarhet till klarhet" har sin upprinnelse i en hyllning till lundaprofessorn och sociologen Malin Åkerströms forskargärning och därför sammanfaller de utvalda texterna med teman i hennes verk: social kontroll, kulturanalys, sociologisk kriminologi och kvalitativ metodologi. Den riktar sig till forskare, lärare och doktorander i samhällsvetenskapliga ämnen samt uppsatsskrivande studenter men också till andra vetgiriga medborgare som inför ett socialt fenomen ställer sig frågan "hur ska man tolka det här?"
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Från klarhet till klarhet : lysande texter för sociologisk forskning
  2. +
  3. Afghanerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Afghanerna av Åsne Seierstad (inbunden).

Köp båda 2 för 570 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna