Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2015-11-12
Upplaga
1
Förlag
Egmont Publishing
Medarbetare
Wikström, Petra (form)
Dimensioner
227 x 205 x 20 mm
Vikt
920 g
SAB
Prab
ISBN
9789197906432
Kulör - svartvit motorhistoria i färg (inbunden)

Kulör - svartvit motorhistoria i färg

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-11-12
349
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Kulör - Svartvit motorhistoria i färg

Om man älskar bilar och vill att historien stiger fram är detta den perfekta julklappsboken. Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT1

Kulör - Svartvit motorhistoria i färg är hobbyprojektet som växte till en bok. Anders Tengner har med datorns hjälp varsamt färglagt svartvita bilder från 1900-1969, de decennier vi förknippar med svartvita foton. Temat är motorfordon, trafikmiljöer och människor och Anders har inte sparat någon möda när han gått igenom gamla arkiv och bildbanker för att hitta de rätta motiven. Varje bild visas upp i den färgprakt som rådde när bilden togs. Alla foton kompletteras med faktafyllda och kåserande kommentarer samt en ingående text om den svenska bilismens historia.

Anders Tengner är en legendarisk rockjournalist, under många år chefredaktör på tidningen Okej och mannen som i många sammanhang fått personifiera den svenska hårdrocksscenen. Som ung grillades han av Siewert Öholm i "Svar direkt" i SVT. Anders har också ett brinnande intresse för veteranbilar och är en auktoritet på området. Privat kör han både Volvo Amazon och Duett.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kulör - svartvit motorhistoria i färg
 2. +
 3. Asexuella krukväxter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Asexuella krukväxter av Ponyhans Ponyhans (häftad).

Köp båda 2 för 598 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kulör - svartvit motorhistoria i färg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Utmärkt bok
  Tomas Holgersson, 30 maj 2016

  En utmärkt bok för den som är intresserad av motorhistoria, färgläggningen är bra. För egen del hade det varit bra med fler engelska bilar.

 2. Bra bok
  leif axelsson, 22 december 2015

  Jättebra. Mycket jobb bakom boken. Den tidigare recensionen verkar vara gjord av ett proffs på bildbehandling, men för mig som har ett motor och bilintresse är den bra.

 3. Trevlig idé...
  Per B, 1 december 2015

  Intressant koncept och det märks att det ligger mycket jobb bakom. Färgläggningen av fordonen (och övriga blanka ytor) kunde dock varit skickligare utförd - nu känns resultatet som gamla tiders kolorerade vykort snarare än som illusoriska färgbilder. Det kanske är avsikten, men med lite djupare kunskaper i bildbehandling är det möjligt att uppnå klart bättre realism - vilket jag hade föredragit.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Anders Tengner