En kristen kyrka : att synliggöra Kristus i världen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
74
Utgivningsdatum
2011-06-01
Upplaga
1
Förlag
Carl Media
Dimensioner
180 x 120 x 10 mm
Vikt
120 g
SAB
Cks
ISBN
9789197907729
En kristen kyrka : att synliggöra Kristus i världen (häftad)

En kristen kyrka : att synliggöra Kristus i världen

(1 röst)
Häftad Svenska, 2011-06-01
109
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
»Budskapet är tydligt, osminkat och äger profetisk klarhet. Den vänder sig till oss alla, såväl enskilda kristna som ledare i olika ansvar och positioner. Ingen, som på allvar längtar efter förändring, kan låta bli att ta del av utmaningen hur kyrkan skall synliggöra Kristus i världen!«
Lennart Pettersson
Pastor och Direktor, Linneahuset i Göteborg

Peter Halldorf skriver på bokens baksida:
»Är det som frikyrklig kristen i Sverige i dag möjligt att hävda kyrkans katolicitet, sådan den gestaltats genom tvåtusen år, utan att konvertera? I den övertygelsen har Robin Johansson börjat vandra en väg där han vill låta den tro som en gång för alla överlämnats åt de heliga prägla den församling i vilken han är verksam.
Med klarsynt blick för kyrkans sekularisering, kloka slutsatser och en stark önskan att se Jesu bön om enhet förverkligad, reflekterar han över kyrkans väsen och därmed frikyrkans framtid i vårt land. Denna skrift glöder av kärlek till den odelade kyrkans tro.«

En Kristen Kyrka är liten skrift om Kyrkans allvarliga läge i Sverige i dag. Kan det vara så att Kyrkans svaghet beror på en långtgående sekularisering, en avkristning som även trängt in i frikyrkan? Finns det en väg framåt?

Robin Johansson har en bachelorexamen i historiska och teologiska studier vid Livets Ords Teologiska Seminarium i Uppsala. Han har också varit verksam som bibellärare och studierektor under fyra intensiva år i Indien. Robin och hans familj inriktar sig nu på missionslandet Sverige, där de är verksamma i Lidköping.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En kristen kyrka : att synliggöra Kristus i världen
  2. +
  3. Moderna läsare : 1900-talets frikyrklighet som kulturbygge

De som köpt den här boken har ofta också köpt Moderna läsare : 1900-talets frikyrklighet som ... av Gunnar Hallingberg (inbunden).

Köp båda 2 för 198 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om En kristen kyrka : att synliggöra Kristus...