Rött kött på rätt sätt - för hälsa, miljö och levande landsbygd (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2013-11-08
Upplaga
1
Förlag
Nielsen & Norén Förlag
Dimensioner
215 x 217 x 12 mm
Vikt
44 g
ISBN
9789197919753

Rött kött på rätt sätt - för hälsa, miljö och levande landsbygd

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad, Svenska, 2013-11-08

Slutsåld

RÖTT KÖTT PÅ RÄTT SÄTT, är en bok som
handlar om ekologisk extensiv köttproduktion. Vi får följa en grupp personer som börjar med att återställa gamla beteslandskap i de Ångermanländska niporna och hur de fortsätter med djuruppfödning, den nya tidens kooperativ, tankar kring landsbygdsutveckling och återtagande av gamla idéer kring sparkassor.
Thorsten Laxvik betecknar Götgatan på Söder som sin
hembygd, men rotar långt tillbaka till Gjurd Bodakarl som fick krogrättigheterna i Stugun 1290 av ärkebiskopen i Uppsala. Han håller också en liten fjällkobesättning från sin farfars hemby.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Rött kött på rätt sätt - för hälsa, miljö och levande landsbygd. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Större krav än KRAV
  Magnus, 11 maj 2015

  Detta är en fantastisk skildring av köttproduktion med rent samvete. Boken beskriver Norrbetes verksamhet och grundfilosofi.

  Norrbete kan man säga är ett antal gårdar som tillsammans beslutat sig för att producera mat på rätt och riktigt sätt och de ställer större krav på sin produktion än märkningen KRAV. Hela kedjan beskrivs, från jord till bord. Att ställa så höga krav på sin egen verksamhet, där andra letar efter genvägar för att klämma ut någon krona extra, är inte annat än myck... Läs hela recensionen

 2. Mycket läsvärd
  Rolf Erlandsson, 8 februari 2014

  Borde läsas av all som äter kött och är det minsta intresserad av var det kommer ifrån.

  Det är inte bara det pekandet på fakta om hur det fungerar som gör boken så läsvärd. Även språket, bilderna och berättelserna om människorna gör sitt till för att gripa tag i mig som läsare. Ett fantastiskt stycke nutidshistoria!

  Rekommenderas.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Rött kött på rätt sätt - för hälsa, miljö...