Ljust&Fräscht-boken (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2011-03-24
Upplaga
1
Förlag
Litteraturförlaget Lindström & Schyffert
Medarbetare
Björnsdotter, Magdalena (foto)
Dimensioner
240 x 170 x 20 mm
Vikt
714 g
SAB
Hc.017
ISBN
9789197939300
Vanliga sökord
ljust och fräscht
Ljust&Fräscht-boken (häftad)

Ljust&Fräscht-boken

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2011-03-24

Slutsåld

DEN ULTIMATA SOFFBORDSBOKEN! Allvarliga och komiska betraktelser av den svenska inredningshysterin, massor av bilder, topplistor, trendanalyser, inredningsminnen och bostadsporriga överraskningar.

Varför är svenskarna besatta av sitt boende? Vilka stora livsfrågor är det vi hoppas kunna lösa med kakel, fondtapeter och dröm- kök? Det här är en bok om den stora svenska hem- och inred- ningsbesattheten som förmodligen nådde sitt klimax hösten 2010, då Dagens Nyheters legendariska teppanyakihälls-artikel diskuterades överallt i landet.

Fredrik Lindström och Henrik Schyffert har samlat sina reflek- tioner, personliga erfarenheter, analyser och inredningsminnen i en bok som spänner från gillestugor och mormors finrum till köksöar och obduktionssals-minimalistiska vardagsrum. Här finns också de hundra vanligaste nyanserna av vitt, topplistor, analyser av den nya bostadsporren och inte minst förklaringar till varför folk i inredningsreportage gör så märkliga saker. Varför skrattar de så mycket, helt utan anledning? Och varför bär de omkring på stora fat med kronärtskockor?

I januari 2011 hade Fredrik Lindström och Henrik Schyffert premiär på sin kritikerhyllade show Ljust&Fräscht i Stockholm. I den här boken finns många av godbitarna från den föreställningen, men också massor som aldrig fick plats i showen, rikligt illustrerat. Välkomna att fördjupa er i vår boendemani!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Ljust&Fräscht-boken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastiskt humoristisk! Underbart!
  Kms, 10 december 2011

  Detta är en så underfundigt rolig bok! Fredrik och Henrik är i sitt esse!
  Den passar verkligen som en present, speciellt till folk som har dåligt samvete över att alla andra har det så perfekt och stilrent hemma. Du får dig många skrattsalvor och bara måste läsa citat ur boken högt för din sambo!
  Ett utmärkt sätt för en snabbväg till ett gott skratt i en stressig vardag.

 2. Mycket fin!
  Victor, 27 september 2011

  Gillar verkigen den här, lika fin att snabbt bläddra i som att sträckläsa! Värd varenda krona, och en mycket uppskattad present!

 3. Fullträff
  JB, 17 augusti 2011

  Äntligen en inredningsbok med texter man inte mår illa av *skratt'. Superfina bilder hade jag inte väntat mig, men boken är full av vackra inredningsbilder blandat med roliga och tänkvärda texter. En klar favorit!

 4. Träffsäkert o hysteriskt roligt!
  Rebecka, 7 april 2011

  Otroligt roliga och personliga texter som träffar mitt-i-prick, och som faktiskt stannar kvar och väcker en väldig massa funderingar till liv. Dessutom en vacker bok som definitivt får ligga framme på vårt soffbord!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna