Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Nornornas Vävnad
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2011-03-17
Förlag
Fafner Förlag
Dimensioner
210 x 146 x 21 mm
Vikt
540 g
SAB
uHce
ISBN
9789197942805
Drakhornet (häftad)

Drakhornet

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2011-03-17
179
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Han höjde armarna och slungade sig bakåt, precis utom räckhåll för gripande händer. Fallet var långt. Det tog aldrig slut. När han väl träffade vattenytan blev allt svart.

Erik är bara en enkel stallpojke. Så varför är han jagad av soldater? Och varför är kyrkoherde Kloo så mån om att ge honom husrum?

Efter en vild flykt hamnar Erik i Kilsbergen. Där bor Hanna med sin försupne far. Hon är bortlovad till en flera gånger äldre man och söker sin frihet, medveten om att priset kan bli mycket högt. Snart upptäcker Erik att det finns varelser i skogen och att alla inte är vänligt sinnade. När ett märkligt väsen försöker dränka barnen i byn dras Erik och Hanna in i ett spel som de inte förstår, men desperat måste vinna.

Oskar Källners debutroman Drakhornet är en smart, spännande och bitvis obarmhärtig ungdomsfantasy. Den utspelar sig i det tidiga 1800-talets Sverige där det fortfarande finns älvor i mörkret och troll i underjorden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Drakhornet
 2. +
 3. Skogens hjärta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogens hjärta av Oskar Källner (häftad).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Drakhornet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Suggestiv svensk John Bauer-fantasy
  Sandra Petojevic, 10 februari 2015

  Drakhornet av Oskar Källner (Fafner förlag) är en mycket spännande fantasy som utspelas någonstans i Mellansverige i början av 1800-talet, i en värld som kunde ha varit skapad av konstnären John Bauer med troll, dryader, najader, älvor och andra varelser ur den svenska folktron. Berättelsens övergripande tema är människa kontra natur, och vi får följa stallpojken Erik som får bo hos kyrkoherde Agathon Kloo som inte riktigt verkar vara den han utger sig för att vara. Vi får även möta Ha... Läs hela recensionen

 2. Betyg recension

  Min dotter fyllde 12 år när hon fick boken i present. Hon är en riktig liten bokmal och älskar fantasy-genren. Hon fullständigt slukade boken, och lika snabbt del 2. Högsta betyg!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Drakhornet