Kuwaharas dass och andra lösningar på stora samhällsproblem (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
95
Utgivningsdatum
2011-02-18
Förlag
Samhällsförlaget
Dimensioner
225 x 225 x 12 mm
Vikt
500 g
SAB
301,Oa
ISBN
9789197943215
Kuwaharas dass och andra lösningar på stora samhällsproblem (inbunden)

Kuwaharas dass och andra lösningar på stora samhällsproblem

Inbunden Svenska, 2011-02-18
149
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
De flesta vet vem som upptäckte glödlampan, dynamiten eller Skype. Nästan alla är också övertygade om att tekniska uppfinningar höjer levnadsstandarden. De är konkreta, förbättrar ofta vårt dagliga liv och de säljs i regel på en marknad.
Däremot är det få som vet vem som uppfann rondellen, hur man sänker olyckstalen genom att ta bort trafikskyltar, hur man minskar korruption genom att sticka fram en nollrupiesedel, hur gratis linser kan bota tuberkulos, eller vem som kom på hur man får skinande rena offentliga toaletter i Tokyo, nämligen borgmästare Kuwahara.
Dessa är alla exempel på samhällsinnovationer, som ofta handlar om nya arbetssätt eller nya kreativa lösningar på stora problem. Sådana innovationer får ofta stor betydelse först i efterhand och de får sällan lika stor uppmärksamhet som tekniska innovationer, trots att de har minst lika stor betydelse för samhället.
Författarna Stefan Fölster och Fabian Wallen vill med denna bok inspirera fler människor, både som medborgare och politiker, att vilja ägna sin kreativa kraft åt innovationer som kan utveckla samhället.
I ett lättsamt och medryckande tempo i en bok som är rikt illustrerad berättar författarna om samhällsuppfinningar som fått stor betydelse. Författarna lyfter fram framgångsrika länders och kommuners olika försök att reformera såväl mindre som större samhällsproblem.
Här finns en guldgruva för politiker som uppskattar kreativitet och framtidstro. Men också för de enskilda medborgare som vill låta sig inspireras till att påverka det svenska samhällets framtid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kuwaharas dass och andra lösningar på stora samhällsproblem
  2. +
  3. Kulturell sociologi : program, teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kulturell sociologi : program, teori och praktik av Jeffrey C Alexander (häftad).

Köp båda 2 för 367 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna