Matadorlandet : om det borgerliga Danmark (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2011-06-20
Förlag
Samhällsförlaget
Dimensioner
201 x 137 x 15 mm
Vikt
360 g
SAB
324.2309489,Oc.06
ISBN
9789197943253
Matadorlandet : om det borgerliga Danmark (häftad)

Matadorlandet : om det borgerliga Danmark

Häftad Svenska, 2011-06-20
179
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Danmark har haft borgerlig regering under tjugo av de senaste trettio åren. Hur kommer det sig? Vad kan Sverige lära av Danmark?

Ann-Sofie Dahl visar i sin analys av vårt grannland att Danmark faktiskt är ett i grunden borgerligt land: Matadorlandet med sin jordbruks- och handelstradition, där det är fint att tjäna pengar. I Danmark ber man inte om ursäkt för sina borgerliga ideal.

Matadorlandet har även förstärkts genom en kultur- och værdikamp. För att ändra samhället måste man ändra värderingarna, sade Anders Fogh Rasmussen. Även i Sverige, menar Dahl, behövs en idé - och kulturkamp som står upp för de borgerliga värderingarna mot vänsterhegemonin.

De danska borgerliga regeringarna från Schlüter till Løkke har på många sätt flyttat fram de borgerliga positionerna. Men den borgerliga politiken har tunnats ut bland annat genom samarbetet med Dansk Folkeparti. En viktig lärdom från Danmark är därför att en borgerlig regering måste våga fylla sin politik med borgerligt innehåll om man långsiktigt vill förändra Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Matadorlandet : om det borgerliga Danmark
  2. +
  3. Du gamla, du fria : moderat utrikespolitik från högerparti till alliansregering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Du gamla, du fria : moderat utrikespolitik från... av Ann-Sofie Dahl (häftad).

Köp båda 2 för 400 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Matadorlandet : om det borgerliga Danmark